ACTUEEL

Fraude bij zorginstelling Aafje verder onderzocht

Stichting Aafje thuiszorg huizen zorghotels in Rotterdam gaat door met het zoeken naar de bijna 500.000 euro die EDA Holding (een lege bv) middels een truc op de organisatie buit zou hebben gemaakt. Tijdens een kort geding tegen EDA Holding vorig week kreeg Aafje wel via de kortgedingrechter alvast 4000 euro door een beslaglegging op de holding.

"We hebben nog verschillende ijzers in het vuur, zoals de banken, politieonderzoek en een bedrijfsrechercheonderzoek", zegt een woordvoerder van de zorgorganisatie. Het geld zou op slinkse wijze van Aafje zijn gestolen, weet de woordvoerder.

Sticker

In mei plakten fraudeurs onder meer een sticker ’bankrekening gewijzigd’ op een nota van ruim 486.000 euro die naar de stichting werd gestuurd. Dat was bedoeld voor een nieuwbouwproject in Rotterdam. Niemand die keek of dit wel klopte en het geld werd overgemaakt.

De instelling kwam er na een paar dagen achter dat het geld niet overgemaakt had moeten worden. Aafje zegt te betreuren dat vooralsnog niet de totale betaling kan worden teruggevorderd en doet daarom alles om het gehele bedrag te achterhalen.

Resultaten

De woordvoerder kan in het belang van het onderzoek geen verdere uitleg geven over hoe de fraude in zijn werk ging. De resultaten van de onderzoeken worden eind augustus verwacht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top