ACTUEEL

Bas Treffers overleden

De wereld van mensen met een handicap zal het voortaan zonder de denker, de netwerker, de schrijver en de bestuurder Bas Treffers moeten doen. Afgelopen week overleed hij onverwacht, meldt de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO).

Zowel nationaal als internationaal heeft Treffers een substantiële bijdrage geleverd aan de verbetering van de positie van mensen met makke in onze samenleving, aldus ANGO. Treffers wordt dinsdag 30 december gecremeerd.

Bas Treffers werd geboren in 1944. Tot 1977 werkte hij in het bedrijfsleven (onder meer 10 jaar bij AKZO). Vanaf dat jaar werd hij zes jaar bestuurslid van de Algemene Nederlandse Invaliden Bond (ANIB). Daarna werd hij professioneel en bestuurlijk actief bij de VGR (Vereniging Gehandicapten Rotterdam), de Provinciale Revalidatie Stichting in Gelderland en de Gehandicaptenraad (1986-1995). Vanaf die tijd was Treffers vooral internationaal actief als voorzitter van ICTA, permanente commissie Rehabilitation International (’88-’96), en als  mede-oprichter en vice-voorzitter van het European Disability Forum, een functie die hij tot zijn overlijden bekleedde. Lees meer op ANGO.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top