ACTUEEL

IGZ werkt samen met Chinese inspectiedienst

De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat nauwer samenwerken met haar Chinese evenknie.

Als Nederlandse inspecteurs bijvoorbeeld een Chinees geneesmiddelenbedrijf inspecteren, zullen ze voortaan vergezeld worden van een Chinese collega. Andersom gaan Nederlandse waarnemers mee als Chinese inspecteurs in het Aziatische land een bedrijf inspecteren.

Veiligheid

Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vrijdag afgesproken in China. Ze hoopt dat de werkwijzen van de twee inspectiediensten beter op elkaar afgestemd raken. Dat is goed voor de veiligheid van geneesmiddelen en andere producten, stelt Schippers.

Chinese onvrede

De Chinese Inspectie uitte zorgen over de Europese richtlijn rond vervalste geneesmiddelen. Europa importeert alleen grondstoffen voor medicijnen die zijn gecertificeerd. China heeft bezwaar tegen deze voorwaarde en wil de regels veranderen. Schippers zegde toe de Chinese zorgen in Europees verband te zullen bespreken.

Grondstoffen

Schippers is van vrijdag tot dinsdag in China om te praten over de veiligheid van geneesmiddelen en medische technologie. Ongeveer 80 procent van de ingrediënten voor medicijnen wordt in China geproduceerd. Schippers zal ook haar ambtgenoot Chen Zhu spreken en ze gaat langs bij de Chinese variant van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top