ACTUEEL

Rechter zet streep door ontslag SGL-bestuurder

De rechtbank in Maastricht heeft een streep gezet door het ontslag van oud-bestuurder Guus de Jong door de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) in Sittard. Volgens de rechtbank heeft SGL procedurele fouten gemaakt, waardoor het ontslag niet rechtsgeldig is.

De raad van toezicht van SGL wilde De Jong per 1 september 2012 als SGL-bestuurder ontslaan. De ontslagaanzegging volgde op onderzoek door accountantsbureau KPMG naar De Jongs functioneren als bestuurder. In Skipr liet een woordvoerder van SGL in augustus weten dat de resultaten van het onderzoek aanleiding waren om De Jong als werknemer te schorsen. Daarnaast doet ook de Fiod onderzoek naar mogelijke malversaties bij SGL.

Niet ontvankelijk

De rechter oordeelt dat het ontslagverzoek niet ontvankelijk is omdat De Jong na een eerdere reorganisatie formeel niet meer in dienst was van SGL, maar van de afgesplitste stichting Revalidatieartsen Praktijk (RAP).

Governancecode

Het rommelt al geruime tijd bij SGL. Naast de bestuurlijke perikelen was er in 2011 een affaire rond enkele leden van de raad van toezicht die voor de waarneming van bestuurlijke functies een ton aan bezoldiging ontvingen. De Governancecommissie Gezondheidszorg oordeelde in april dat de betreffende toezichthouders daarmee in strijd met de governancecode hebben gehandeld. 

Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top