ACTUEEL

Catharina Ziekenhuis schorst internist

De raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft internist-opleider Bert Bravenboer per direct tijdelijk op non-actief gesteld. Dat meldt Medisch Contact.

Binnen de maatschap interne geneeskunde leven al geruime tijd spanningen. Om hier een einde aan te maken zegde de raad van bestuur in juli de toelatingsovereenkomst van Bravenboer op, zo meldt Medisch Contact. Vanwege de opzegtermijn van zes maanden mag Bravenboer in principe nog tot eind dit jaar in het ziekenhuis werken. De kwestie wordt in november door het Scheidsgerecht Gezondheidszorg behandeld.

Signalen   

Het ziekenhuis zegt signalen te hebben gehad dat de hele kwestie een zware wissel op Bravenboers professionele functioneren trekt. Om die reden is hij nu op non-actief gezet. Onderzoek van de bedrijfsarts moet uitwijzen of Bravenboer zijn werk nog naar behoren kan uitvoeren. Tegenover Medisch Contact laat Bravenboer weten dat de maatregel niet in het belang is van de patiëntenzorg. “Ik heb een grote, complexe praktijk, die niet zomaar door iedereen kan worden overgenomen”, aldus Bravenboer in MC.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Broek

9 oktober 2012

Wij hebben deze zaak vanaf het begin gevolgd. Wat ons verbaasd is dat het Catherina ziekenhuis afscheid wil nemen van een van zijn beste specialisten. De RVB geeft deze arts het cijfer 10 voor zijn kwaliteiten en werkzaamheden. Echter wordt hierin niet door de RVB met twee monden gesproken nu ze dr. Bravenboer per direct op non actief stellen? DE RVB komt ons over als een hypocriet zooitje! Hier moet maar eens een intern onderzoek naar worden gedaan, volgens ons zitten hier niet de juiste mensen. Dr. Bravenboer is een op en top professional en is ondanks de problemen en tegenwerkingen door de RVB continu op zorgvuldige wijze met zijn patienten zorg doorgegaan. Ondanks zijn op non actief stelling door de RVB staat de zorg voor zijn omvangrijke patienten groep boven zijn eigen problemen. Dit getuigd van een enorm verantwoordelijkheid gevoel naar de patienten, maar ook naar het Catharina ziekenhuis waar dr. Bravenboer al meer dan 20 jaar werkzaam is.
Is er overigens een onderzoek ingesteld naar het functioneren van de RVB in het algemeen en het belang wat de leden van de RVB persoonlijk hebben bij het vertrek van dr. Bravenboer? Ons inziens wordt er geen eerlijk spel gespeeld. Dr. Bravenboer is hiervan het slachtoffer. Het valt ons tegen dat hoog opgeleide mensen tot dit soort praktijken in staat zijn!
Wij wensen dr. Bravenboer veel sterkte toe en weten dat er veel collega's en patienten zijn die de handelswijze van de RVB ernstig afkeuren.

Frans Hals

9 oktober 2012

Na het lezen van dit artikel word mij duidelijk dat het Catharina Ziekenhuis haar functie en plicht niet serieus neemt. Een ziekenhuis dat persoonlijke belangen verkiest boven uitmuntende kwaliteiten van een internist en de zorg van haar patiënten op de tweede plaats zet, heeft in mijn ogen gefaald.

Anoniem

10 oktober 2012

Daar gaan we weer.
Een uitstekende medisch specialist is goed in zijn vak en vraagt van zichzelf en de mensen waarmee hij /zij werkt het uiterste om top te presteren. Vaak geven directies ze initieel hierin veel ruimte en zien collegae graag dat ze alles organiseren. Als het vervolgens allemaal loopt en collegae en RvB vinden dat deze specialist toch eigenlijk "te groot" is geworden begint het gelazer. Ze moeten hem / haar kwijt en een stok is gauw gevonden. Het zijn gewoon angsthazen dergelijke collegae en directies.
Het liefst hebben ze een grijze middelmatige muis die overal meehuppelt, nou die zullen ze ook gaan krijgen met al die parttime dokters en hbo dokters die altijd meelopen en enkel interesse hebben voor het loonzakje.

Top