ACTUEEL

Ziekenhuis informeert getroffen patiënten

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft alle patiënten van wie het medisch dossier ten onrechte is gedownload, een brief hierover gestuurd. "We hebben in de brief onze excuses aangeboden", zei een woordvoerster van het ziekenhuis vrijdag. Patiënten wier gegevens zijn gedownload, kunnen contact opnemen met het ziekenhuis als ze nog vragen hebben.

Eerder deze week meldde het hospitaal dat van 47 patiënten van de afdeling Interne Geneeskunde de dossiers zijn ingezien doordat de gegevens niet goed waren beschermd.

Hacker

Een hacker maakte zondag bekend dat gegevens van honderdduizenden patiënten van het hospitaal via internet toegankelijk waren. Het ging onder meer om röntgenfoto's, adressen en gegevens over medicatie. Er wordt nog uitgezocht wie precies inzage in de dossiers heeft gehad.

Ook loopt er nog een onderzoek naar de gebeurtenissen om te achterhalen wat er precies mis is gegaan.

Aanpassingen

Overigens heeft het ziekenhuis er inmiddels voor gezorgd dat niemand van buitenaf meer in het systeem kan. Ook zijn alle wachtwoorden aangepast en complexer geworden. Daarnaast houdt een IT-expert in de gaten of er niet opnieuw pogingen worden gedaan om digitaal in te breken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top