ACTUEEL

Protest tegen snijden thuiszorg Emmen

De gemeente Emmen, de vakbond Abvakabo FNV en de lokale thuiszorgorganisaties moeten samen naar Den Haag om extra geld te vragen voor de huishoudelijke zorg. Die oproep deden de vakbond en de actiegroep 'Wij zijn de Thuiszorg Emmen' zaterdag in een uitzending van Radio Drenthe.

De gemeente Emmen moet fors snijden in de kosten van huishoudelijke verzorging. Die kost de gemeente 23 miljoen euro, terwijl de rijksbijdrage 13 miljoen bedraagt.

Massaontslag

Wethouder Henk Jumelet lichtte in het radioprogramma de plannen van de gemeente toe. Emmen gaat snijden in de huishoudelijke zorg. De thuiszorg vreest massaontslag. Donderdag staat een betoging van de vakbond en de actiegroep op stapel. Ze willen zoveel mogelijk handtekeningen inzamelen voor een petitie waarin voor thuiszorg op maat gepleit wordt.

'Eén front maken'

'Wij zijn allemaal verliezers, we moeten nu één front maken. We moeten samen naar Den Haag', aldus Anja Midden van de actiegroep in de uitzending. Donderdagavond is er een betoging in Emmen, georganiseerd door de vakbond en de actiegroep 'Wij zijn de Thuiszorg Emmen'.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top