ACTUEEL

Veel animo voor aanbesteding nieuw Laurentius

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is gestrart met de aanbesteding voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. Dertien consortia hebben zich in een eerste preselectie gemeld om het ziekenhuis te gaan bouwen.

Op dit moment worden de verschillende partijen beoordeeld op een aantal criteria, waaronder de ervaring met ziekenhuisbouw, waarna de selectie wordt teruggebracht tot 5 bedrijven. Deze consortia kunnen daarna meedingen in de aanbesteding.

Meerwaarde

Jack Thiadens, bestuursvoorzitter Laurentius Ziekenhuis Roermond: “De komende fase draait om de selectie waarbij de consortia hun meerwaarde moeten aantonen op het gebied van bouwlogistiek, duurzaamheid en energie, onderhoud en innovatieve ideeën. We gaan een nieuwe fase van het bouwtraject in.”

Krediet

Het Laurentius Ziekenhuis kreeg in juli 2012 een krediet van maximaal 101 miljoen euro van BNG Bank en Rabobank Roermond-Echt voor een verbouwing en nieuwbouw van het ziekenhuis. Het vernieuwbouwplan bestaat uit verschillende fases waarbij naast een compact nieuwbouwplan ook renovatie van bestaande gebouwen is opgenomen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

23 oktober 2012

dacht dat we ziekenhuizen gingen sluiten :). Het "lijkt" er meer op dat het ene na het andere ziekenhuis nieuwbouw gaat plegen.

Top