ACTUEEL

ANNO12 mikt op crowdfunding

De zorgverzekeraar in oprichting ANNO12 overweegt om via crowdfunding het benodigde startkapitaal te vergaren. ANNO12 heeft nog circa 1,2 miljoen euro nodig om aan de financiële vereisten te voldoen.

ANNO12 maakte deze zomer noodgedwongen een pas op de plaats. Vanwege het afhaken van één van de investeerders, lukte het de nieuwe zorgverzekeraar niet om voldoende kapitaal bijeen te krijgen om nog dit jaar een vergunning bij De Nederlandse Bank (DNB) aan te vragen.

Oriënteren

Hoewel ANNO12 blijkens de eigen newsflash “uit onverwachte hoek” kreeg, bleek dit uiteindelijk geen soelaas te bieden. “Wij zijn samen met de aanbieder van de hulp naar De Nederlandse Bank (DNB) geweest”, aldus ANNO12. “Daar hebben wij de beoogde aanpak uitgelegd en besproken. De DNB eiste echter ook voor deze aanpak een aparte vergunning. Zo'n traject kost minimaal drie maanden en was dus geen oplossing, helaas.” Hiermee komt volgens ANNO12 crowdfunding steeds meer in beeld. “De eerste oriëntaties op dit onderwerp zijn inmiddels gedaan”, zo staat in de newsflash te lezen.

Belangstelling

Naar eigen zeggen neemt de belangstelling voor ANNO12 dagelijks toe. “Aanmeldingen voor de newsflash, maar ook voor de registratie als belangstellende blijven binnenkomen”, meldt de nieuwe verzekeraar. “Ook ontstaan er wekelijks nieuwe contacten en relaties.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

23 oktober 2012

Het artikel is onvolledig, mist een paragraaf.

Anoniem

23 oktober 2012

Aan doorzettingsvermogen is geen tekort, en daarvoor mijn complimenten.

Top