ACTUEEL

'Van Rijn wordt uitstekende staatssecretaris'

Roger van Boxtel is blij met de keuze voor Martin van Rijn als staatssecretaris.

Doorpakken

"Als Martin van Rijn toestemt, gaat de AWBZ pas echt op de schop", zei Van Boxtel, voorzitter van de raad van bestuur van Menzis, maandagmiddag tijdens Meesters in de Zorg. "Van Rijn gaat doorpakken. De AWBZ wordt fors getransformeerd, gesaneerd en herverkaveld."

Missie

Van Boxtel is er vast van overtuigd dat er ook echt veranderingen zullen gaan plaatsvinden. "Het is een man met een missie, maar vooral ook een die zijn missie afmaakt."

De naam van Van Rijn wordt al langer genoemd als bewindspersoon in het nieuwe kabinet. In het verleden bekleedde hij vier jaar de functie van Directeur-generaal Gezondheidszorg (DGG) bij het ministerie VWS. Ook was hij Directeur-generaal Management en Personeelsbeleid (DGMP) bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Directeur-generaal van de Volkshuisvesting op het ministerie VROM.

Schippers

Eerder werd al bekend dat Edith Schippers minister van volksgezondheid welzijn en sport blijft. In totaal krijgt het kabinet Rutte II dertien ministers en zeven staatssecretarissen. De verdeling van de posten tussen VVD en PvdA is nagenoeg gelijk. De VVD krijgt een minister extra, de PvdA een staatssecretaris.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

zwanikken

30 oktober 2012

Martin van Rijn weet,ook dat er chronisch zieken zijn die het zelf, of hun naaste , niet de zorg kunnen organiseren die ze nodig hebben.
Wij wensen hem veel succes.

Verwenzorg(zie dikke van dale) groet

Joke Zwanikken -LeendersTop