ACTUEEL

Tuchtcollege verwijt Gelderse artsen niets

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle heeft de klachten tegen twee huisartsen uit Rheden en twee internisten uit Ziekenhuis Rijnstate afgewezen. Dat meldt De Gelderlander.

Foutieve diagnose

Nabestaanden van een 76-jarige man, die in maart 2007 overleed op de operatietafel, hadden een klacht ingediend tegen de huisartsen en internisten. Zij zouden hebben gefaald in de behandeling. Nadat uit een röntgenfoto bleek dat er een perforatie van de maagwand aanwezig was, is er geopereerd. Autopsie heeft volgens De Gelderlander uitgewezen dat er zweren zaten aan de twaalfvingerige darm en dat een maagzweer was geperforeerd.

Ongegrond verwijt tunnelvisie

De juiste diagnose zou zijn gemist doordat de artsen de buikpijnklachten van de patiënt hebben genegeerd, stellen de nabestaanden.  De artsen zouden alleen naar de bekende klachten hebben gekeken. De internisten hebben echter geen noodzakelijk onderzoek achterwege gelaten, oordeelt het tuchtcollege. De uitspraak bestrijdt het verwijt van de nabestaanden; van een tunnelvisie is geen sprake. De klachten konden worden verklaard vanuit de eerder gevonden aandoening, aldus het tuchtcollege. Ook de huisartsen is niets te verwijten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top