ACTUEEL

Dermatologen zien af van hoorzitting

Vier dermatologen die moeten vertrekken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven maken geen gebruik van de officiële mogelijkheid om beschuldigingen over de opzet van een illegale praktijk te weerleggen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens een woordvoerder hebben ze hebben afgezegd voor de geplande hoorzitting. Het is onbekend waarom de huidartsen niet naar de hoorzitting gaan. Hun advocaat was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het ziekenhuis zegt het besluit  van de specialisten te betreuren. Het ziekenhuis moet nu zonder wederhoor een definitief besluit nemen over het voornemen om de samenwerking met de maatschap te ontbinden.

Onrechtmatig

Volgens de raad van bestuur van het ziekenhuis hebben de dermatologen niet integer gehandeld door zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie hebben opgezet en patiënten soms contant lieten betalen voor verzekerde zorg. De dermatologen hebben deze gang van zaken ontkend en stellen dat ze met toestemming van het ziekenhuis werkten. Volgens de dermatologen heeft het ziekenhuis juist onrechtmatig gehandeld door de publiciteit te zoeken zonder hen eerst te horen.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top