ACTUEEL

Ex-neuroloog afwezig bij start proces

Ex-neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente in Enschede, is woensdag niet bij de start van zijn strafproces voor de rechtbank in Almelo. Dat meldt de TC Tubantia. Bij een zogeheten regiezitting hoeven verdachten niet aanwezig te zijn.

Tegenover TC Tubantia laat zijn advocaat weten dat de oud-neuroloog later in het proces wel voor de rechtbank zal verschijnen. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de strafzaak begint begint is nog onbekend. Mogelijk kan dit nog maanden duren. Volgens justitie gaat het om de grootste medische rechtszaak ooit in Nederland.

Zelfmoord

De omstreden neuroloog zou vanaf 1998 bij tientallen patiënten mogelijk opzettelijk verkeerde diagnoses van ernstige hersenaandoeningen als Alzheimer, MS en Parkinson hebben gesteld. Een patiënt pleegde zelfmoord. Het Openbaar Ministerie denkt een verband tussen de zelfmoord en de verkeerde diagnose te kunnen bewijzen. Jansen Steur wordt verder verdacht van valsheid in geschrifte, het in hulpeloze toestand brengen en laten van patiënten alsmede verduistering.

Claims

NRC Handelsblad meldt dat verzekeraars en het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) tot nu toe ongeveer 1,2 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van de ex-neuroloog. Letselschadespecialist Yme Drost laat NRC weten dat de bedragen variëren van 250 euro tot 260 duizend euro. Bij MediRisk, een van de verzekeraars van het ziekenhuis, komen volgens NRC nog steeds nieuwe claims binnen. MediRisk keerde tot nu toe 800 duizend euro uit aan 68 patiënten, aldus NRC.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top