ACTUEEL

SP hekelt 'dubbelrol' VVD-senator Dupuis

De SP vindt het problematisch dat VVD-senator Heleen Dupuis lid is geworden van de commissie die advies geeft over de samenstelling van het basispakket in de zorgverzekering. Minister Schippers ziet echter geen bezwaar, zo heeft ze woensdag laten weten.

Leijten vindt dat Dupuis' werkzaamheden onverenigbaar zijn, omdat zij als lid van de Eerste Kamer de taak heeft Schippers te controleren, ook over de samenstelling van het basispakket. Dupuis, emeritus hoogleraar medische ethiek, is sinds kort lid van de Adviescommissie Pakket van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Het CVZ geeft de minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) advies over wat er wel en niet in het basispakket moet zitten.

Transparantie

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) ziet geen kwaad in de 'dubbele pet' van Dupuis, zo heeft ze woensdag laten weten. Schippers wijst erop dat het lidmaatschap van de Eerste Kamer een parttime baan is, en dat senatoren doorgaans meerdere functies hebben. Die worden gepubliceerd, zodat er volledige transparantie is. Ook stellen senatoren zich terughoudend op als het gaat om onderwerpen waar zij zich ook in andere functies mee bezighouden. "Gelet hierop is er geen bezwaar", zegt Schippers.

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Schulte

5 december 2012

Dit is inderdaad een mooi voorbeeld van conflicterende rollen. Toch denk ik niet dat hier politiek iets te halen valt omdat vrijwel elk eerste kamerlid met een vergelijkbaar probleem kampt. Het is misshien wel een reden om de Eerste Kamer af te schaffen.

E.Kriek

5 december 2012

Politiek is goed voor de economie!
De "ons-kent-ons" cultuur levert namelijk enorm veel baantjes op.

Top