ACTUEEL

UMCG benoemt nieuwe bestuurders

Ate van der Zee en Henk Snapper treden toe tot de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Snapper volgt Jos Aartsen die sinds juli optreedt als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Van der Zee volgt Frans Jaspers op.

Van der Zee is sinds 2000 hoogleraar Gynaecologische Oncologie en werd in 2006 benoemd tot afdelingshoofd Obstetrie & Gynaecologie in het UMCG. Daarnaast is hij voorzitter van het Stafconvent. Verder vervult hij verschillende nationale en internationale functies op het gebied van gynaecologisch kankeronderzoek. Met Van der Zee treedt dus een actieve dokter-onderzoeker-docent in de raad van bestuur aan, getuige zijn meer dan 230 wetenschappelijke publicaties.

Financieel beleid

Snapper is sinds 2007 directeur Financiën en Control van UMCG. Als directeur is Snapper ondermeer verantwoordelijk voor het financieel beleid, risicomanagement, informatiebeveiliging en de contractonderhandelingen en relaties met de zorgverzekeraars. In 2007 was Snapper winnaar van de landelijke scriptieprijs van de Vereniging van registercontrollers. Voordat hij in 2004 als concerncontroller dienst kwam bij het UMCG, was Snapper acht jaar werkzaam bij Ernst & Young accountants en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Daarnaast is Snapper lid van de raad van toezicht van het Noord Nederlands Toneel.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top