ACTUEEL

Noodlijdend Faveo vraagt uitstel van betaling aan

Noodlijdend Faveo vraagt uitstel van betaling aan

Thuiszorgaanbieder Faveo in Rotterdam gaat uitstel van betaling aanvragen bij de rechtbank in Rotterdam. Faveo hoopt met uitstel van betaling haar toekomst veilig te stellen.

Tijdens de periode van uitstel van betaling gaat Faveo samen met de bewindvoerder verschillende mogelijkheden bestuderen om de belangen van Faveo, haar werknemers en de cliënten zo veel mogelijk te waarborgen.

Aanbesteding

De surseance van betaling komt niet uit de  lucht vallen. Eind november kondigde Faveo aan 600 thuiszorgmedewerkers te moeten ontslaan. De problemen van Faveo zijn te wijten aan het feit dat de thuiszorgaanbieder de aanbestedingsstrijd in Rotterdam heeft verloren. Het gevolg van het verlies van de aanbesteding is dat er voor een groot deel van haar medewerkers geen werk meer is per 22 april 2013, aldus Faveo in een toelichting op de aanvraag tot uitstel van betaling.

Overname

Faveo heeft gepoogd haar medewerkers onder te brengen bij de partijen die de aanbesteding hebben gewonnen. Volgens Faveo zagen zij hiertoe -met een verwijzing naar het gemeentelijk beleid- geen mogelijkheid toe. Als gevolg van dit beleid neemt het aantal indicaties af. Bovendien zijn de contracten met de gemeente van tijdelijke aard, terwijl de arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd zijn. Daarbij ligt het loon van de Faveo-werknemers ongeveer 20 procent hoger dan de gemiddelde vergoeding van de gemeente.

Alternatief

Faveo heeft naar eigen zeggen het afgelopen jaar getracht om met vakbonden en medewerkers alternatieve loonafspraken te maken om zo de loonkosten te verlagen. Hiertoe waren de vakbonden echter niet bereid, aldus Faveo. Collectief ontslag voor een deel van de werknemers biedt evenmin soelaas, omdat bij een collectief ontslag een hoge wachtgeldregeling in werking treedt.

Voortzetten

Daardoor ziet Faveo geen andere mogelijkheid dan uitstel van betaling aan te vragen. Een faillissement wordt door het uitstel van betaling eveneens tijdelijk op afstand gehouden, terwijl de werknemers voorlopig hun werkzaamheden kunnen voortzetten. Het personeel van Faveo is op 17 december op de hoogte gebracht van de komende aanvraag voor uitstel van betaling.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

hoffman

18 december 2012

Ik werk zelf bij deze firma en ze wisten allang dat ze ons niet konden betalen toen ik n.b. voor Thuiszorg Rotterdam werkte.
Heb zelfs geeist dat ik alles zwart op wit kreeg met de handtekening v.d. directeur van Thuiszorg Rotterdam.
Werd natuurlijk voor gek verklaard maar heb toch weer gelijk.
Ik heb ook mijn handtekening niet gezet bij een vrijwillig ontslag, zelfs afgeraden door het UWV.
En de onafhankelijke advocaten waren ook niet onafhankelijk zijn we achtergekomen.
Om maar te zwijgen over intimidatie wat er gebeurt als men niet tekent.
Maar wel stiekum achter onze ruggen om een B.V.tje opzetten in Emmen en ze komen er nog mee weg ook.

langendam

18 december 2012

Dit alles betekent dat duizenden mensen door de zogenaamde marktwerking geen kans krijgen op een vast contract en dus ook kans lopen ontslagen te worden.
Wat een prachtige uitkomst van de marktwerking, de mensen aan de onder kant van de arbeid krijgen de klappen, de hoge functies verdienen alzoveel dat zij nooit zo geraakt worden in deze situatie. Wat een eerlijk land
zijn wij toch.

Tolman

18 december 2012

Wie voelt zich niet in de steek gelaten door de politiek? Iedereen hoopte dat Schippers van de VVD eruit gemikt zou worden bij de besprekingen tussen Samasom en Rutte. De privatisering is vooral weer goed voor de private zorgondernemers die alles kapot maken van de verzorgingsstaat waarvoor onze ouders hebben kromgelegen. Managers dreigen en intimideren al op heel persoonlijke schaal. Het is te gek voor woorden wat er overal gebeurd en de harde werkers krijgen de klappen. Ontslag, zelfs persoonlijke bedreigingen heb ik al van gehoord. Fijn hoor die marktwerking van Schippers. Zelfs ARBO diensten en mediator kantoren en advocaten..het lijkt wel of ze allemaal zijn omgekocht! Werkend Nederland wordt tot en met verraden door de marktwerking van de VVD. Helang pikken we dit nog mensen? Iedereen komt aan de beurt en de graaiers vertrekken naar Aruba en zo. Misschien moeten we wel massaal weigeren nog langer belasting te betalen? Of op kleine schaal ook maar gaan dreigen naar de talloze BV tjes die langzaam ontstaan. Gatverdamme wat een land is dit geworden. Bedankt Hoogervorst. Bedankt k()twijf van een Schippers. Nooit geen VVD meer stemmen mensen! Stem PVV!

Anoniem

18 december 2012

Eerste van een golf van surseance aanvragen in de zorg? Nu de decembersalarissen inclusief de 13e maand moeten worden uitgekeerd verkeert menig zorgorganisatie in liquiditeitsproblemen.

deurloo

19 december 2012

bij dit bericht zou je haast gaan denken dat faveo het beste voor heeft met de mensen. De praktijk is wel anders, directie thuiszorg Rotterdam,directeur Faveo(ex directielid thuiszorg rotterdam), hebben dit plannetje toen de mensen nog bij de thuiszorg zaten al bedacht.En in het jaar dat Faveo bestaat worden er steeds meer achterbakse dingen bedacht.

Top