ACTUEEL

Top kinderziekenhuis UMCG uit functie gezet

De raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft de top van het Beatrix Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMCG, uit zijn functie gezet. Dat meldde het ziekenhuis dinsdag.

Aanleiding is dat het bestuur van het kinderziekenhuis "er niet in is geslaagd om samen te werken". "Het ligt niet aan de individuele competenties. Maar het werkte gewoon niet. De raad van bestuur heeft nu besloten om in te grijpen", aldus een woordvoerster van het UMCG.

Leiderschapsvacuüm

Volgens bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het Groningse ziekenhuis was er lange tijd sprake van een 'leiderschapsvacuüm', zo meldt hij in een brief. "Betrokkenen slagen er niet in om de noodzakelijke sturing te geven. De raad van bestuur heeft geen vertrouwen om het huidige managementteam verder te laten werken."

De huidige top krijgt een andere functie en wordt vervangen door een tijdelijk management. Dat moet een nieuwe leiding voorbereiden en de onderlinge samenwerking weer op gang brengen. (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top