ACTUEEL

'Horrortherapeute' krijgt celstraf

De zelfbenoemde therapeute Ada S. (51) uit Nijmegen is woensdag veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk. De rechtbank in Arnhem vindt dat bewezen is dat zij cliënten mishandelde en hen dwong dingen voor haar te doen.

Een jonge vrouw liep afgelopen juni tijdens een duivelsuitdrijving door de therapeute een gebroken neus op. Andere cliënten moesten haar in bedwang houden. Toen een cliënt de politie belde omdat het te gortig werd, werd de vrouw opgepakt. De therapeute wilde 'emotie losmaken'.

Gebroken neus

In het laatste weekend voor de arrestatie werd de vrouw die haar neus brak met een vijl aan haar gezicht en tanden bewerkt. Een andere cliënte werd op haar strottenhoofd getrapt. Omdat de therapeute in dit weekeinde ontoerekeningsvatbaar was wegens een psychose, kreeg ze voor deze zware mishandelingen geen straf.

Het Openbaar Ministerie(OM) had 1,5 jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk geëist. Het OM vond dat de vrouw ook nog twee van haar cliënten zwaar mishandelde en de wet voor zorgverleners overtrad. De straf die de vrouw van de rechters kreeg, heeft ze al in voorarrest uitgezeten.

Bezinningsreizen

S. werd in 2006 alternatief therapeute. Ze organiseerde zogeheten bezinningsreizen in Nederland, Ierland, Malaga en Mallorca en werd verbaal en fysiek gewelddadiger. Cliënten werden geïsoleerd, opgesloten, onder een koude douche gezet of tot kruipen gedwongen. Ook moesten zij elkaar beschadigen en rekeningen, een auto en spullen voor de therapeute betalen.

De vrouw bond de cliënten aan zich door te dreigen met paranormale ingrepen. Ze kon afhakers een ongeluk, kanker of hartstilstand bezorgen en refereerde aan oorlogsmisdadigers als Mengele. De vrouw mag niet meer in de gezondheidszorg werken, anders moet zij de vijf maanden cel die haar nog boven het hoofd hangen, alsnog uitzitten. (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Roddenhof

20 december 2012

Onbegrijpelijk dat hier niet eerder is ingegrepen en dat er geen lampjes zijn gaan branden. Kreeg deze therapuete geen intervisie en supervisie? Hoe komt het dat familileden niet aan de bel hebben getrokken?

Top