ACTUEEL

Oogziekenhuis wint IGZ ZorgVeiligPrijs

Het initiatief Team Resource Management van het Oogziekenhuis heeft de IGZ ZorgVeiligPrijs gewonnen. Dat heeft inspecteur-generaal Gerrit van der Wal bekend gemaakt op het jaarlijkse patiëntveiligheidscongres van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Prijs voor patiëntveiligheid

De IGZ ZorgVeiligPrijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het project van het Oogziekenhuis Rotterdam  is verkozen tot het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Sinds 2008 worden alle operatieteams getraind in team resource management om het bewustzijn rondom patiëntveiligheid te bevorderen. Luchtvaartdeskundigen trainen de teams in het herkennen en erkennen van risico’s, de rol van hiërarchie en het werken in teams. Volgens de jury is het ziekenhuis consequent bezig met veiligheid.

Leerproces voor zorgaanbieders

De IGZ wil met de prijs initiatieven beter zichtbaar maken waardoor zorgaanbieders van elkaar kunnen leren.  De jury bestaat uit juryvoorzitter Gerrit van der Wal, Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg, Wim Deetman, lid Raad van State, Lidy Hartemink, directeur Zorg Univé Zorgverzekeringen, Harry Molendijk, medisch manager centrum patiëntveiligheid Isala Klinieken, Peter Holland, oud-voorzitter KNMG en Rein Willems, lid CDA-fractie Eerste Kamer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top