ACTUEEL

Topman Erasmus MC bedingt royale regeling

Topman Erasmus MC bedingt royale regeling

Vertrekkend bestuursvoorzitter Hans Büller van het Erasmus MC in Rotterdam heeft bedongen dat zijn salaris tot januari 2015 wordt doorbetaald. Daarna heeft hij tot aan zijn pensionering recht op een hoogleraarbezoldiging ter hoogte van 226.000 euro per jaar, aangevuld met een (onbekende) persoonlijke toelage. Dat meldt de Telegraaf op basis van een ‘ontbindende vaststellingsovereenkomst’ tussen de raad van toezicht en Büller.

Verder maakt Büller volgens deze overeenkomst van 1 juni 2013 tot 1 januari 2014 aanspraak een sabbatical, doorbetaald verlof. De laptop en mobiele telefoon die het ziekenhuis hem ter beschikking stelt voor zijn werk, blijft hij in deze periode gebruiken. Büller, die in Amsterdam woont, krijgt verder per 1 juni  een NS-jaartrajectkaart 1e klas als vergoeding voor woon-werkverkeer.

Terugkeergarantie

Ook geldt voor Büller een terugkeergarantie die tot een jaar na zijn terugtreden geld wanneer hij elders voltijds of deeltijds in loondienst zou gaan, zo meldt de Telegraaf. Büller treedt per 1 juni 2013  terug als bestuursvoorzitter. Ernst Kuipers, per 1 december 2012 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC, volgt Büller dan op als voorzitter. Het uitgangspunt van de terugkeergarantie is dat Büller in volledige werktijd werkzaamheden zal blijven verrichten voor het Erasmus MC. Daarbij gaat het volgens de krant om wetenschappelijk onderzoek, interim-management, mediation bij interne conflicten, bijzondere projecten en advies.

Büller heeft medio 2012 de raad van toezicht laten weten zich na acht jaar voorzitterschap van de raad van bestuur op andere wijze in te willen zetten voor het Erasmus MC. Hij werd op 1 januari 2005 voor vijf jaar benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Na deze periode werd zit verlengd tot 2015.

Bezoldiging

De raad van toezicht van het Erasmus MC laat zich niet uit over de bezoldiging van leden van de raad van bestuur en wijst erop dat in de jaarrekening verantwoording wordt afgelegd over het gevoerde beleid. De raad merkt verder op dat een sabbatical niet ongebruikelijk is in universitaire kringen.

25 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 januari 2013

Als universitair medewerker van het Erasmus MC ken ik geen regeling van een sabbatical van een jaar. Wel kun je vrije dagen opsparen, maar daarmee kom je niet zomaar aan een sabbatical van een jaar. Vervolgens wordt er altijd een plan gemaakt over de activiteiten gedurende het sabbatical leave. Daarbij gaat het vrijwel altijd om onderzoek (en te volgen cursussen) dat uitgevoerd wordt aan een buitenlandse universiteit. Ook wordt vaak verondersteld dat het begeleiden van promovendi gewoon door gaat. Kortom, een sabbatical leave bestaat grotendeels uit werk. Deze regeling sluit daar in het geheel niet op aan en past ook niet bij de gebruiken binnen het Erasmus MC.

Anoniem

3 januari 2013


Rupsje nooitgenoeg!!!

van Zanten

3 januari 2013

Tja, als je dit zo leest en dan kijkt wat andere medewerkers in UMC's op cruciale posities soms voor absurd laag salaris hebben vergeleken met commerciele bedrijven dan weet je wel waarom het in de zorg bedrijfsmatig nog steeds een puinhoop is.

Anoniem

3 januari 2013

Je vraagt je af of dit soort mensen over enige vorm van geweten beschikken.
En dat een organisatie als het UMC een opportunist als deze man ook nog faciliteert. Schokkend.

Van der helm

3 januari 2013

Schandalig! En dit kan dus gewoon allemaal!
En wij ons maar afvragen waarom de zorg zo duur wordt....of komt dit uit een reservepotje?

Anoniem

3 januari 2013

Een vriend van mij zou zeggen dat hij scheet op zulke types inclusief de RvT, maar hij is inmiddels gestorven in het ErasmusMC aan een ziekenhuisinfectie.

olaf wijman

3 januari 2013

in de zorgmarkt hebben we steeds meer lijstjes. Waarom dan ook maar niet een lijst met 'rupjesnooitgenoegers'?

Edo Paardekooper Overman

4 januari 2013

Hier past alleen maar weer: 'Sprakeloos Toezien ...'

Hans

4 januari 2013

Ik schaam me voor zo'n collega.

Kees

4 januari 2013

Beste minister,
Maakt u de uitgangspunten van de Wet Normering Topinkomens nu waar: terugvorderen wegens onverschuldigde betaling? Ik wacht uw uitleg aan de Tweede Kamer met belangstelling af.
Groetjes,
Kees

Michel

4 januari 2013

Het ergste is nog dat zo iemand er gewoon mee weg komt, en straks vrolijk weer elders aan de bak gaat. Toezicht wast natuurlijk zijn handen in onschuld en zijn opvolger zal vast geen genoegen hebben genomen met een modaal salaris.

En de politiek zal wel weer de andere kant op kijken, anders worden ze straks gepasseerd bij het vergeven van de baantjes voor Toezicht.

Hoezo corrupt Nederland?

Anoniem

4 januari 2013

Erasmus staat al jaren bekend om de enorme chaos en als een enorme politieke organisatie waarin alleen keiharde managers overleven. Als patiënt waren wij ook al zeer ontevreden. Blij te zien dat de eindverantwoordelijke in elk geval prettig multimiljonair is; in elk geval iemand die profiteert van dit belabberde ego-icoon van een moloch 'ziekenhuis' verdient dit machtsbolwerk al lang niet meer). Helaas heeft @Michel gelijk: flinke stennis maar hij komt ermee weg en er verandert niets. Van mij had dhr. Buller dit allemaal mogen verdienen, als hij een topprestatie had geleverd. Maar niets is minder waar, helaas.

Cora postema

5 januari 2013

Sinds ik Joris Luyendijk in het TV programma Tegenlicht de 'blinde hebzucht' in de bancaire wereld heb zien verduidelijken, begrijp ik dat de enige oplossing voor het bestrijden van deze 'blinde vlekken' is... ingrijpen van buitenaf. Het niet allemaal maar 'gewoon vinden' omdat iedereen binnen bepaalde kringen het zo doet. Nee, gewoon inbreken en zeggen dat het niet meer kan en de geldkraan dichtdraaien naar normale proporties.

Anoniem

6 januari 2013

Schaamteloos! en dan te bedenken dat van vele tientallen medewerkers van het Erasmusmc het contract niet wordt verlengd omdat er bezuinigd moet worden. Vreselijk voor die medewerkers en ook voor sommige afdelingen die hierdoor in de problemen komen.

de vrijer

6 januari 2013

wat een schande. dat zulke mensen anderen nog recht inde ogen durven kijken. foei, foei, foei.

Blok

7 januari 2013

Hierop dient in de zorg als eerste bezuinigt te worden.
Veel mensen krijgen het moeilijk.
Hij ontspringt de dans, asociaal !

Anoniem

7 januari 2013

Er wordt altijd geroepen dat er top-managers nodig zijn voor het bestuur van grote organisaties. Er kan niet hard genoeg met geld gesmeten worden.

Waarom niet een manager die 'goed genoeg' is? Met een bijpassend normaal salaris?

Zeker als je naar de gemiddelde prestaties kijkt van dergelijke top-managers is er geen reden om aan te nemen dat hun werkzaamheden zoveel beter zou zijn dan een normale manager.

Anoniem

7 januari 2013

Als medewerker van het EMC spreekt Hans ons toe:
'Hans Büller, voorzitter van de Raad van Bestuur, wenst in een videoboodschap alle medewerkers een gelukkig nieuwjaar: "2013 wordt een heel bijzonder jaar."'

Met een gouden handruk als deze zou het voor mij ook een heel bijzonder jaar worden. Mischien een 2e of 3e huis erbij ofzo.

Anoniem

8 januari 2013

Graag wijs ik op het feit dat in Nederland een merkwaardige iets funktioneert: Een club van raad van bestuursleden die voor zichzelf de meest plezierige regelingen treffen omdat mochten ZIJ hun baan verliezen dat zo veel tragischer is dan voor anderen dat zij echt onder speciale regelingen horen te vallen. Zij vallen b.v. buiten de CAO voor het ziekenhuiswezen etc. en in antwoord op kritiek hoort men steevast: Dat zijn nu eenmaal de regelingen.....Ik weet niet of dit voor de Academisch RvB ook geldt. Dan zijn er de RvT leden die ook geheel uit deze gepriviligeerde denkwereld komen waar morele opvattingen zeker niet de boventoon voeren. Deze RvT doet dat namens de semenleving! Zij begrijpen die arme RvB leden heel goed. In het onderhavige geval heeft de Vrz van de RvB te kennen gegeven "wat anders te willen doen", wrsch ontdekkend dat zijn draagvlak al langer verdwenen was. De eer aan jezelf houden heeft hij wel heel bijzonder uitgelegd. Uiteindelijk worden er door deze regeling zelf hooguit enkele medewerkers ontslagen.
Voorstel: plaats RvB onder regelingen cf iedere andere medewerker in de gezondheidszorg.

Anoniem

8 januari 2013

Mijn hoop is dat de heer Buller, maar ook RvB hier niet mee wegkomen, er mag best wat/veel commotie ontstaan.

Overigens bestaat RvB op dit moment ook slechts uit een persoon dus waar moet "men" zich melden. Misschien een uitdaging voor de Raad van Toezicht.

Iets al bedrijfstrots, werken voor EMC keldert door dit soort acties. En als jaar contractor, met 10% bezuinigingen in zicht, is dit wel een rare gewaarwording.

Van Leeuwen

8 januari 2013

Terwijl het afgelopen jaar plotseling: oeps! 12 miljoen verlies; door uitgebreide nieuwbouw en mismanagement, beide onder directe verantwoordelijkheid van de heer Büller. Het ergste was dat hij het niet eens heeft zien aankomen.

Eveneens eind vorig jaar van de ene op de andere dag stagiares geen vergoeding meer kregen. En het dan ook nog durven maken om diezelfde mensen geen kerstpakket te geven! Allemaal vanuit de rechtvaardiging; het geld is nu echt op.

En nu dit. Je weet dat het gaat gebeuren maar het blijft schaamteloos.

Anoniem

24 januari 2013

En dan in een nieuwjaarstoespraak glashard durven te beweren dat er dit jaar nog zoveel bezuinigd moet worden!

de Vries

3 juni 2013

Dit soort zaken hoor je regelmatig in de publieke sector maar dit is de eerste keer, in de ruim 20 jaar die ik bij het Erasmusmc werk, dat ik gedemotiveerd ben geraakt in mijn werk.
Een bestuursvoorzitter heeft zwaar en verantwoordelijk werk en het zal ook wel weer in een contract hebben gestaan maar zulke beloningen kan ik niet plaatsen in een tijd waarin iedereen wordt gevraagd om een bijdrage.

Anoniem

5 juli 2013

Een duidelijk geval van wanbeleid door de raad van toezicht. Zomaar bakken met geld weggeven is niet anders te kwalificeren. De leden van dit orgaan persoonlijk laten opdraaien voor de schade is nu de aangewezen weg.

Luigjes

30 september 2013

Ik wil graag Hans Buller ook wat positiefs laten weten.
Wij zijn nog steeds ontzettend dankbaar dat hij onze zoon behandeld heeft. Onze zoon spreekt na 23jaar na zijn behandeling ook nog met grote waardering over hem.
Hans Buller is een mooi mens en als kinderarts was hij voor ons en zeker ook voor andere een topper!

Top