ACTUEEL

Topman Accare levert 11 procent salaris in

Topman Accare levert 11 procent salaris in

Jos Rietveld, voorzitter van de raad van bestuur van Accare levert 11 procent van zijn salaris in. Hij gaat daarbij gemiddeld een halve dag per week minder werken met ingang van januari 2013.

De instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie moet flink bezuinigen in 2013 en wil vooral in de overhead krimpen. Rietveld wil hieraan zelf ook een bijdrage leveren, meldt Accare. De raad van toezicht heeft met zijn verzoek ingestemd. Rietveld behoudt zijn fulltime verantwoordelijkheid als algemeen bestuurder.

Volgens de jaarrekening van Accare had Rietveld in 2011 een bruto-inkomen, incl. vakantiegeld, eindejaars-uitkeringsalaris en andere toelagen van 156.342 euro.

 

8 Reacties

om een reactie achter te laten

Van der Leest

9 januari 2013

Als iemand ca. 10% salaris inlevert en ook ca. 10% minder gaat werken, vind ik niet dat hij in wezen salaris inlevert.

Alberts

9 januari 2013

Misschien is een halve dag geen 10 procent minder, maar had hij al een part time baan - 150k is voor een bestuurder keurig onder de zgn. balkenendenorm dus langs die weg hoeft deze persoon geen stapje terug te doen.

Anoniem

9 januari 2013

Een dagdeel minder werken voor iemand die full-time werkt is 12,5% minder werken. 11% minder verdienen is dus een stijging van het uurloon van ongeveer 1,5%.

Anoniem

9 januari 2013

een broekriem aanhalen kan ook door de mouwen op te stropen; iets wat in andere sectoren aan de orde van de dag is!

Anoniem

9 januari 2013

citaat website Accare:

"Rietveld wil wat meer tijd kunnen besteden aan andere zaken;..........."

Verzoek aan zorgbestuurders in Nederland: deze behoeften lekker voor jezelf houden!

Anoniem

10 januari 2013

Wat een echte "Rietveld" mededeling. Suggereert iets goed te doen, maar het lijkt nergens op. Overigens krijgt hij betaald binnen de Balkenende norm, dus lijkt weer roomser dan de paus. Beetje dom ook nog.

Leideritz

10 januari 2013

Dat Skipper dit soort berichten ├╝berhaupt plaatst!

Ton

10 januari 2013

Toen ik een dag minder ging werken kreeg ik ook minder salaris. Daar kraaide geen hond naar want men vond het heel logisch dat als je minder uren werkt, je ook minder uren uitbetaald krijgt.
Als deze man nou komend jaar ook nog een nieuw auto koopt, krijgen we dan een groot artikel over het inleveren van zijn auto?????
Hoe is het toch mogelijk dat voor bestuurders heel andere regels gelden dan voor mensen die werken?

Top