ACTUEEL

Vermiste bejaarde gevonden in trappenhuis instelling

Een 82-jarige dementerende bewoner van een verzorgingshuis in Eindhoven is dinsdagavond na bijna 24 uur vermissing teruggevonden in het trappenhuis van de instelling. Medewerkers traceerden de man, meldde de politie woensdag.

De man was van de trap gevallen, had een hoofdwond, een scheurtje in de bekken en letsel aan de schouder. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en is daar nog steeds, vertelde Pink van Veen van de raad van bestuur van Vitalis woensdag.

Zoektocht

Ze legde uit dat in totaal 40 medewerkers de hele nacht, dag en avond naar de man hebben gezocht, zowel binnen als buiten. Aan de bewoners werd een fotootje van de vermiste man uitgereikt.

Gesloten afdeling

De man woont op een gesloten afdeling met dementerenden die de woonruimte niet horen te verlaten. De afdeling is met een codeslot afgesloten, legde ze uit. Hoe hij kon ontsnappen is niet duidelijk. Waarom de bejaarde man niet eerder werd ontdekt, laat Vitalis ook nog uitzoeken. Het vermoeden bestaat dat hij door het grote complex is gedwaald.

Aan de politie was gemeld dat de man het verzorgingshuis in pyjama en op sokken had verlaten. Met hulp van de politie werd in de wijde omgeving van het verzorgingshuis naar hem gezocht. De politie stuurde een opsporingsbericht rond. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

E.Kriek

9 januari 2013

In een officiële verklaring laat het Centraal Plan Bureau weten dat dit soort voorbeelden de solidariteit alleen maar meer onder druk zetten.
Veertig medewerkers en politie?
Wie betaalt dat allemaal ?
Er wordt vervolgens door het CPB geadviseerd om meer aandacht te besteden aan nieuwe beloftevolle initiatieven, zoals het Mobiele Euthanasie Team.

Reiling-van de Kemp

11 januari 2013

met 40 man gezocht en niet in het trappenhuis gekeken???!!!

Top