ACTUEEL

Van der Vorst versterkt raad van bestuur KG

Maarten van der Vorst versterkt komend jaar op ad interim-basis de raad van bestuur van het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Van der Vorst is met name aangetrokken om het ziekenhuis financieel gezond te maken.

Als interim-lid van de raad van bestuur wordt Van der Vorst verantwoordelijk voor financiën, ict, vastgoed en het facilitair bedrijf. Ook krijgt hij een belangrijke rol in het uitvoeren van het programma KG KernGezond. Met dit programma moet het ziekenhuis eind 2013 weer financieel gezond zijn. Medio oktober maakte het Kennemer Gasthuis bekend 250 arbeidsplaatsen te zullen schrappen.

BBZ

Van der Vorst was de afgelopen tijd actief als directeur curatieve zorginkoop van zorgverzekeraar VGZ. Eerder was hij ondermeer werkzaam bij Orbis MC en Meavita. Van der Vorst is verbonden aan consultancybureau Boer en Croon. De vergoeding die Van der Vorst ontvangt voldoet aan de Beloningscode Bestuurders Zorg (BBZ), aldus het Kennemer Gasthuis in een persbericht. Naast Van der Vorst bestaat de raad van bestuur uit vaste leden Peter van Barneveld (voorzitter) en Trienke Stellema.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jansen

11 januari 2013

Bij Meavita streek van der Vorst 55.000 euro per maand op, bij Orbis 600.000 per jaar. Beide instelingen zijn kopje-onder en bijna kopje-onder gegaan. Goede aanbeveling, dus!
Zullen we er maar van uit gaan dat deze tarieven 'marktconform' genoemd worden. Een bureau als Boer&Croon doet het écht niet voor minder.
Zou iemand het voor 250.000 euro minder doen? Daar gelooft niemand in.

Top