ACTUEEL

Bouwend Bernhoven bezorgt gemeente hoofdpijn

Het besluit van ziekenhuis Bernhoven om de bouw van een poliklinisch diagnostisch centrum (PDC) uit te stellen is slecht gevallen in de Veghelse politiek.

Nadat eerder het college van burgemeester en wethouders zijn teleurstelling uitsprak, komt nu ook coalitiepartij Hart voor Veghel met een reactie waarin het uitstel “onacceptabel” wordt genoemd, zo meldt het Brabants Dagblad. "Hierdoor krijgen we in plaats van een mooie woon-zorgzone een nieuwe bouwput in het centrum van Veghel", aldus de lokale partij in een persverklaring. Hart voor Veghel vreest dat van uitstel afstel komt. "Als dat het geval is, komt het voorzieningenniveau voor alle Veghelaren en in het bijzonder ouderen en mensen met een beperking in het gedrang", aldus Hart voor Veghel.

Bestemmingsplan

Ziekenhuis Bernhoven maakte in december bekend voorlopig af te zien van de bouw van het PDC. Het ziekenhuis speelt de bal terug naar de politiek en zegt eerst de nadere ontwikkeling van het ontwerp bestemmingsplan te willen afwachten. “Kennis over de inrichting van het terrein is van het grootste belang om zekerheid te hebben over de juistheid van de noodzakelijke investeringen voor de realisatie van het poliklinisch diagnostisch centrum”, aldus het ziekenhuis op de eigen website. Pas als de gemeenteraad akkoord is met het bestemmingsplan kan Bernhoven naar eigen zeggen stappen zetten.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

11 januari 2013

Het zou goed zijn voor haar eigen inwoners als gemeente Veghel versneld het bestemmingsplan zou goed keuren. Dan kunnen de investeringen verantwoord gedaan worden. Dus gemeente niet klagen maar actie!

Top