ACTUEEL

Heliomare kaatst bal terug naar gemeente Beverwijk

Niet Heliomare, maar de gemeente Beverwijk moet duidelijkheid geven over de bouw van een nieuw Kind- en Jeugdcentrum in de IJmondgemeente. Dat laat de raad van bestuur van het revalidatiecentrum weten in een reactie op het ultimatum dat de gemeente vorige week stelde.

De gemeente eiste vorige week dat Heliomare binnen vijf dagen duidelijkheid moest geven over de nieuwbouwplannen. Heliomare is ontstemd over deze handelwijze, zo blijkt uit een verklaring op de website. Volgens Heliomare is de locatie die de gemeente op het oog heeft te klein en niet geschikt voor een zorgfunctie. Heliomare stelt daarbij dat dit medio december door de gemeente ook onderkend is.

Aanpassingen

De vertraging van de bouwplannen heeft de gemeente volgens Heliomare voor een belangrijk deel aan zichzelf te danken door deze telkens opnieuw te veranderen. De laatste wijziging leidde volgens Heliomare zelfs toe dat het pand te weinig daglicht zou krijgen. Op grond van de vele aanpassingen vraagt Heliomare zich af of de gemeente überhaupt nog wel achter de nieuwbouwplannen staat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top