ACTUEEL

Gemeente Beverwijk stelt Heliomare ultimatum

De gemeente Beverwijk eist op korte termijn duidelijkheid van zorgaanbieder Heliomare over de al jaren slepende nieuwbouwplannen. Volgens het Noord-Hollands Dagblad heeft het college van burgemeester en wethouders Heliomare een ultimatum gestuurd.

In de brief eist de gemeente dat Heliomare opschiet met de plannen voor de bouw van een kinder- en jeugdcentrum annex mytylschool, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad op basis van anonieme bronnen. In november meldde wethouder Jaqueline Dorenbos dat Heliomare in januari een realisatieovereenkomst met de gemeente zou sluiten, kort daarna gevolgd door een bouwaanvraag. Van beide documenten heeft de gemeente nog niets gezien, aldus het Noord-Hollands Dagblad.

Subsidie

Door het trage optreden van Heliomare zijn de verhoudingen tussen de gemeente en het revalidatiecentrum opnieuw verzuurd. De nieuwbouw in Beverwijk is al jaren inzet van moeizaam overleg tussen zorginstelling Heliomare, de gemeente Beverwijk en de provincie. Door het getreuzel zette de provincie uiteindelijk een streep door een provinciale subsidie van 4,6 miljoen euro.

Boze reacties

Het optreden van Heliomare leidde tot boze reacties in de Beverwijkse politiek. “Heliomare minacht de gemeenteraad’’, aldus één van de raadsleden. In juli 2012 meldde wethouder Dorenbos dat de plooien waren glad gestreken en dat de neuzen weer dezelfde kant op stonden. De brief die het college nu verzonden heeft doet anders vermoeden. In de Beverwijkse gemeenteraad bestaat de vrees dat Heliomare alsnog kiest voor een alternatieve locatie voor de nieuwbouw. Vorig jaar lieten zeven Westfriese gemeenten onder aanvoering van Hoorn weten Heliomare graag ter wille te zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top