ACTUEEL

Heliomare en Beverwijk bakkeleien over nieuwbouw

De gemeenteraad van Beverwijk en Heliomare liggen in de clinch over de uitvoering van nieuwbouwplannen van het revalidatiecentrum. Heliomare wil de oplevering uitstellen, waardoor de gemeente 4,6 miljoen euro aan provinciale subsidie dreigt mis te lopen, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Rond de nieuwbouwplannen voor de mytyl-school is al geruime gedoe. Eerder dit jaar schroefde de gemeente het beschikbare gemeentebudget met 10 miljoen euro terug tot 14 miljoen euro met de eis tot oplevering in 2014. Volgens het Noord-Hollands Dagblad heeft Heliomare op eigen houtje een nieuw plan bedacht. Dit voorziet in oplevering in 2015, waarmee ook de 4,6 miljoen euro provinciesubsidie op de tocht komt te staan.

Minachting

Wethouder Robbert Jan Piet noemde het voorgenomen uitstel deze week ‘onacceptabel’. De gemeenteraad drukte zicht nog krachtiger uit. “Heliomare minacht de gemeenteraad’’, aldus VVD-raadslid Robert Boer, Gemeentebelangen sprak van ‘een dieptepunt’.

Onaangenaam verrast

Heliomare is hoogst verbaasd over de toon van de gemeenteraad.  “Wij zijn onaangenaam verrast door de teneur van die commissiebijeenkomst”, aldus een woordvoerster in het Noord-Hollands Dagblad. “Wij zitten juist heel constructief in dit proces en al onze energie gaat uit naar realisatie van dit project. Ook wij de huidige school zo snel mogelijk verplaatsen, maar wij begrepen van de gemeente zelf dat de wettelijke procedures 103 weken in beslag nemen, waarna de bouw pas kan beginnen. Vandaar dat wij denken pas in 2015 te kunnen openen. Wij hebben niet veel invloed op die procedure.’’

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top