ACTUEEL

Westfriese gemeenten hengelen naar Heliomare

Zeven Westfriese gemeenten, waaronder Hoorn, willen graag de mytylschool van Heliomare overnemen van Beverwijk. De provincie Noord-Holland liet op 13 juni weten geen subsidie te zullen verlenen voor nieuwbouw in Beverwijk.

De nieuwbouw in Beverwijk is al maanden inzet van moeizaam overleg tussen zorginstelling Heliomare, de gemeente Beverwijk en de provincie. Het plan dreigde eind vorig jaar te stranden nadat de gemeente het budget terugschroefde van 14 miljoen naar 10 miljoen euro. Daarmee dreigde ook de provinciale subsidie van 4,6 miljoen euro te vervallen.

Terugvordering

Hoewel Heliomare en Beverwijk druk doende zijn met een nieuw plan, heeft de provincie nu genoeg van het getreuzel. De eerder toegezegde provinciale subsidie voor het project komt te vervallen. Ook wordt de reeds uitgekeerde 1,4 miljoen euro van de gemeente teruggevorderd.

Boos

De gemeente Beverwijk is boos over het besluit van de provincie. Volgens VVD-fractieleider Robert Boer kost het besluit Beverwijk drie miljoen euro aan reeds gemaakte kosten. “Geld van onze burgers’’, aldus Boer in het Noord-Hollands Dagblad. “En we waren er bijna. De nieuwe tekeningen waren al klaar.’’

Alternatief

De provincie reserveert de subsidie voorlopig nog voor Heliomare. Een doorstart is daarmee onder strikte voorwaarden nog mogelijk. Zeven Westfriese gemeenten, waaronder Hoorn, zijn nu in de race om een alternatieve locatie te bieden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top