ACTUEEL

Buurtzorg Nederland werkt samen met Medizorg

Buurtzorg Nederland werkt samen met Medizorg

Buurtzorg Nederland gaat met specialist in thuisbehandelingen Medizorg samenwerken op het gebied van specialistische zorg aan huis . Het gaat met name om zorg rondom infusietherapie en voedingstherapie.

Beide organisaties willen door de samenwerking de zorg aan huis optimaliseren en de kosten drukken. Buurtzorg meldt in een persverklaring: “De vele huisartsen waarmee Buurtzorg samenwerkt, in combinatie met de klanten van Medizorg bestaande uit diverse specialisten uit  ziekenhuizen en instellingen, zorgen voor een groot netwerk. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat de communicatielijnen tussen de eerste- en tweedelijnszorg beter beheersbaar zijn.  Wat uiteindelijk ten goede komt aan de directe zorg aan de patiënt en aan de verlaging van kosten.”

Buurtzorg Nederland wil in een volgende fase kijken hoe de samenwerking verder kan worden uitgebreid naar andere zorggebieden.

Medizorg is sinds 1995 aanbieder van ziekenhuisverplaatste zorg. Medizorg opereert vanuit Houten en is landelijk actief op vijf deelmarkten: complexe medicatie met infusietherapie, UVB lichttherapie, medische voeding, diabetes en wondzorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

bles

10 februari 2013

Leuk fuseren,

Wat verdient de consument er aan.

Laat dat eens zien dan hebben we wat aan deze info.

Schaal vergroting leverde tot nu toe niks op.

allen grotere salarissen voor de bestuurders.

Snap je.

Top