ACTUEEL

Axxicom start kort geding na verloren aanbesteding

Axxicom Thuishulp spant een kort geding aan tegen negen gemeenten in de regio Nijmegen. Volgens Axxicom zijn er onvoldoende garanties voor personeel en klanten nu de thuishulp naar drie nieuwe aanbieders gaat.

De negen gemeenten, waaronder Nijmegen, hebben onlangs besloten om de thuishulp te gunnen aan drie nieuwe thuishulporganisaties. De nieuwe aanbieders moeten de ruim duizend medewerkers van Axxicom onder dezelfde arbeidsvoorwaarden overnemen. Ook kunnen klanten hun vetrouwde thuishulp behouden. Axxicom heeft twijfels over de garanties die door de gemeenten als door de andere partijen zijn uitgesproken.

Concrete afspraken

“De negen gemeenten garanderen dat de medewerkers van Axxicom Thuishulp en de klanten worden overgenomen door de nieuwe commerciële thuishulporganisaties”, zegt Simone Schraepler, directeur van Axxicom. “Nu het zover is worden daar geen concrete afspraken over gemaakt. De afwachtende houding van de gemeenten zorgt er nu voor dat vele klanten en medewerkers van Axxicom in onzekerheid verkeren. Dat vinden wij onacceptabel. Voor ons dan ook reden om een versnelde civiele procedure op te starten.”

Hoger tarief

Volgens Schraepler is daarbij de aanbestedingsprocedure niet zorgvuldig verlopen. “We werden duur bevonden, maar dat is te verklaren”, aldus Schraepler. “Wij hanteren een hoger tarief omdat onze medewerkers langer in dienst zijn en dus meer ervaring hebben. Daarmee liggen de uurlonen hoger en dus ook ons tarief. Dat is in dit aanbestedingtraject niet meegenomen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top