ACTUEEL

Eleos-bestuurder Gerard Honkoop treedt terug

Bestuursvoorzitter Gerard Honkoop van Eleos, een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg, heeft op vrijdag 1 februari zijn bestuurlijke verantwoordelijkheden overgedragen aan interim-bestuurder Gijsbert Buijs.

Vertrek Honkoop

Honkoop had eind november zijn vertrek al aangekondigd, meldt de organisatie in een persverklaring. Voor de ondernemingsraad van Eleos komt Honkoops vertrek als een verrassing, zegt voorzitter Allinde de Rijke in het Reformatorisch Dagblad. De raad hoorde het nieuws op donderdagavond.

Honkoop stond sinds eind 2006 aan het roer van de organisatie. Eleos noemt in de persverklaring geen reden voor het opstappen van Hopkoop. De Rijke zegt in het Reformatorisch Dagblad dat Honkoop tegenover de ondernemingsraad zijn redenen uitgelegd heeft, maar dat is afgesproken daarover geen mededelingen te doen. Een woordvoerster van Eleos zegt desgevraagd dat Honkoop toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière na zes jaar als bestuursvoorzitter van Eleos.

Reorganisatie

Vrijwel tegelijkertijd met Honkoop vertrekt bij Eleos ook interimmer Bendert Gijzel die in 2012 bij Eleos aan de slag is gegaan nadat Honkoop diverse managers van hun taken had ontheven. Vorig jaar werd ook een aantal gezichtsbepalende therapeuten van Eleos boventallig verklaard. De door Honkoop ingezette reorganisatie en diens werkwijze werd volgens De Rijke breed gedragen op de werkvloer. Hij vindt ook dat Honkoop Eleos beter achterlaat dat hoe de organisatie er voor diens aantreden in 2006 voor stond en met name op financieel gebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top