ACTUEEL

Brabantse ziekenhuizen scoren met verzuimbeleid

De drie best presterende ziekenhuizen op het gebied van arbeidsverzuim zijn dit jaar allemaal in Brabant te vinden. Dat constateert Vernet Verzuimnetwerk in jaarlijkse ziekteverzuim ranking. In deze ranking worden voor individuele zorginstellingen verschillende verzuimindicatoren in één rapportcijfer samengevat.

De top drie in de ziekenhuissector wordt met een cijfer van 9,5 aangevoerd door het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De top drie wordt gecompleteerd door het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom (9,4) en het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal (9,1).

Leiderschap

Volgens Vernet zijn leiderschap en een sterke bestuurlijke betrokkenheid een belangrijke verklaring voor een succesvolle aanpak van verzuim. “Natuurlijk schuilt achter elk succes een eigen verhaal, maar duidelijk is dat de toppers ambitie en gedrevenheid combineren met een uitstekende uitvoering van het beleid binnen alle lagen van de organisatie”, aldus Vernet. “Zij nemen geen genoegen met een gemiddeld ziekteverzuim, maar gaan voor het best haalbare.”

Opvallend

In de branche ouderenzorg valt volgens Vernet de prestatie van ActiVite in Leiderdorp op. Hoewel het ziekteverzuim in deze branche gemiddeld hoger is dan in de andere branches, behaalt ActiVite sinds een aantal jaren zeer lage verzuimcijfers en voert daarmee de ranglijst van deze branche aan, aldus Vernet. In de ggz en gehandicaptenzorg merkt Vernet respectievelijk Kwintes Zeist en J.P. van den Bent stichting in Deventer als best presterende instellingen aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top