ACTUEEL

MSD blijft nog onder verscherpt toezicht

De provincie Noord-Brabant heeft farmaciebedrijf MSD in Oss dwangsommen opgelegd om zich aan de milieuregels te houden. Bij controles bleek onder meer de brandveiligheid niet op orde. Het gaat om het bedrijf op industrieterrein De Geer. Dat meldt het Brabants Dagblad.

MSD heeft tot 1 mei om orde op zaken te stellen. MSD is tegen de dwangsommen in beroep gegaan, meldt Omroep Brabant. MSD laat in een reactie weten dat het bedrijf het betreurt “dat de provincie ons heeft moeten wijzen op verbeterpunten in onze veiligheid. Het is ons streven om zelf collectief onze veiligheid te borgen en op hoog niveau te houden”. Volgens MSD-woordvoerder Jurgen Theissen is de veiligheid op acceptabel niveau. Er zijn technische investeringen die meer tijd hebben gevergd, zegt hij. Zo is er bij een opslag voor chemische stoffen in Oss een sprinklerinstallatie. Het is volgens Theissen een moeizaam en langdurig traject geweest om dit gecertificeerd te krijgen, maar dat is inmiddels gelukt.

Definitieve oplossing

Volgens de provincie werkt MSD inderdaad weer voldoende in overeenstemming met de milieuvergunning. Mocht er onverhoopt brand uitbreken, dan is die ‘beheersbaar’, laat de provincie weten in het Brabants Dagblad. Ook werkt MSD aan een alternatieve opslagvoorziening van gevaarlijke stoffen. Heeft MSD echter geen definitieve oplossingen gevonden voor 1 mei, dan onderneemt de provincie juridische stappen in de vorm van een dwangsom. Bestuursvoorzitter Mirjam Mol zegt in een reactie dat het terecht is dat MSD op zijn verantwoording wordt aangesproken en zegt dat het bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt.

Verscherpt toezicht

MSD, dat met grote hoeveelheden chemische stoffen werkt, staat sinds begin 2012 onder verscherpt toezicht. Sinds de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk in 2011 is de controle bedrijven die met chemische stoffen werken verscherpt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top