ACTUEEL

Acuut zorgplein ontschot zorgprocessen Laurentius

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en AmbulanceZorg Limburg-Noord richten samen een ‘acuut zorgplein’ op. Beide organisaties hebben donderdag hiertoe een overeenkomst getekend.

In de nieuwbouw van Laurentius is een acuut zorgplein ontworpen, waar rekening is gehouden met de intensieve samenwerkingsplannen en ruimte is ingericht voor standplaatsen van verschillende ambulancevoorzieningen.

Samenwerking

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en AmbulanceZorg Limburg-Noord gaan het acuut zorgplein stapsgewijs realiseren middels een aantal gezamenlijke deelprojecten. Zij ontschotten het huidige zorgaanbod, zodat de zorgprocessen vloeiender in elkaar overlopen. Daarbij gaan zij meer gebruik maken van elkaars deskundigheid. Verder laten zij weten open te staan voor andere organisaties, zoals thuiszorg en huisartsenpost, om aan te sluiten op dit acuut zorgplein en samen nieuwe zorgconcepten te ontwikkelen.

SEH

AmbulanceZorg Limburg-Noord en Laurentius willen bijvoorbeeld de samenwerking tussen SEH artsen/verpleegkundigen en de ambulancebemanning op de werkvloer stimuleren en faciliteren. Het aantal overdrachtsmomenten van een patiënt wordt geminimaliseerd doordat de ambulancebemanning een rol krijgt in begeleiding van de patiënt op de SEH. De organisaties hebben voor ogen een opleidingspoule in te richten waar medewerkers van beide organisaties worden opgeleid voor beide taakvelden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top