ACTUEEL

Apotheek in Venhuizen onder toezicht

De apotheek van Medisch Centrum Westerbuurt in Venhuizen (Noord-Holland) is onder verscherpt toezicht gesteld. Dat deed de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) omdat er risico's zijn voor de patiëntenveiligheid. De IGZ zegt dat bij de apotheek risico's zijn bij receptverwerking, opslag en faciliteiten, medicatie-overdracht en medicatiebewaking. Dat meldde de IGZ vrijdag.

Het verscherpt toezicht op het apotheekgedeelte komt naast het bevel dat de inspectie op 8 maart gaf aan het medisch centrum om geen handelingen meer te verrichten waarbij het voorkomen van infectie in het geding is. Tijdens een inspectiebezoek constateerde de IGZ ernstige tekortkomingen op dat gebied. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

ANH Jansen

16 maart 2013

Dit is een apotheekhoudende huisarts!

Geen zelfstandige apotheek, geen ketenapotheek, geen klassieke stenen apotheek.

Het is een huisarts die er een apotheek bijdoet met alle gevolgen van dien.

Alleen in Engeland en Nederland komt het fenomeen apotheekhoudende huisarts dan ook voor. Overal elders is er een wettelijk vestigingsbeleid voor apotheken waardoor de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor de burgers wordt geborgd: binnen 15 minuten moet een Deen of Belg of Duitser of Fransman terecht kunnen bij een openbare apotheek.

Zo niet in Nederland.

Ieder zijn vak en de kat moet men niet op het magere spek binden. Het spek is blijkbaar in Venhuizen wat al te karig geworden. Een kat in het nauw maakt dan rare sprongen.

Blijkbaar maakte deze kat het wel heel erg bont. Zie het IGZ rapport.

Top