ACTUEEL

Ontuchtzaak Huizen voor de rechter

De 27-jarige onderwijsassistent Stefan P. moet maandag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. P. wordt verdacht van een reeks gevallen van ontucht, met onder anderen kinderen van een school voor blinden en slechtzienden van zorgverlener Visio.

Het gaat maandag om een pro-formazitting. De zaak zal pas in juni inhoudelijk worden behandeld, een jaar nadat de eerste aangifte tegen de verdachte bij de politie binnenkwam. Justitie laat momenteel onder meer nog onderzoek verrichten naar gegevens bij Facebook en Hotmail, omdat P. ook via die kanalen slachtoffers zou hebben gezocht.

Aangifte

De startaangifte betrof de verklaringen van een 16-jarige jongen, over een incident met P. in het uitgaansleven. In het onderzoek dat daarop volgde, breidde de verdenking tegen P. zich uit.

Onderzoek van een psycholoog en een psychiater heeft inmiddels geleid tot de conclusie dat P. gedwongen moet worden behandeld in een tbs-kliniek. Volgens zijn advocate Harriët de Kroon is dwang niet nodig, omdat haar cliënt wil meewerken aan die behandeling. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top