ACTUEEL

Radboud overwoog regeling Lohman aan te pakken

De Stichting Katholieke Universiteit heeft vorig jaar geprobeerd om onder de vertrekregeling uit te komen die het had afgesloten met bestuursvoorzitter Emile Lohman van het UMC St Radboud. De universiteit zag af van stappen nadat juristen stelden dat de eerdere afspraken bindend waren.

Op grond van deze afspraken ontving Lohman na zijn vertrek op 1 oktober 2011 tot 1 november 2012 in totaal 652.000 euro bruto. Behalve het salaris dat ruim een jaar doorliep, betrof dit extra vergoedingen die Lohman heeft opgebouwd gedurende zijn dienstverband.

Verlof

In de jaarrekening van 2011 wordt volgens De Gelderlander gerept over een adviesrol, maar de krant meldt dat Lohman volgens een woordvoerster nooit adviezen heeft gegeven. “Hij was ‘adviseur met verlof’, zoals dat in 2006 al met hem was afgesproken ”, aldus de woordvoerster in De Gelderlander. Het ‘adviseurschap met verlof’ leverde Lohman circa 30 duizend euro per maand op.

 

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Joze

21 maart 2013

Schandalig dat zoiets nu nog steeds door gaat. Terwijl het MS centrum wordt gesloten omdat er geen geld meer voor is. Ze laten deze mensen meestal met een uitkering in de kou staan. zeggen dat ze sociaal zijn om voor andere mensen te zorgen maar vullen zelf de zakken. Hij heeft toch ook altijd een goed maandsalaris gehad. Nu nog eens € 30.000,- per maand. daar moeten veel mensen een HEEL JAAR voor werken.

Michel

21 maart 2013

Het Radboud had vooraf ook kunnen nadenken voordat ze een overeenkomst sloot met Lohmann.

Blijkbaar was de pijnhoop zo groot toen hij kwam, dat hij dit soort afspraken kon afdwingen.

En het Toezicht.... dat snurkt rustig verder....

Of zouden ze het vooral zien als voorbeeld dat ze zelf ook moeten afspreken. Wat kan hun het schelen dat de premie betaler hiervoor krom moet liggen?

Olaf Wijman

21 maart 2013

benieuwd maarnietheus wie er deze week of de komende weer eens in het zonnetje gezet is/wordt

Zilverbergh

21 maart 2013

Het verbaast mij dat de RvT nog gekeken heeft of de regeling met Lohman teruggedraaid kan worden. Vanuit de medezeggenschap weet ik dat bij de komst van Lohman in 2006 afkomstig vanuit het OLVG Amsterdam er naast zijn salaris er een remuneratieregeling is afsproken. Bij het bereiken van vooraf gestelde doelen zou hij bij vertrek deze 'bonus' krijgen. Dus geen gouden handdruk bij voortijdig vertrek. De RvT met voorzitter Loek Hermans heeft dit aan de medezeggenschap medegedeeld. Dus terugdraaien???! Ik vind ook dat hetveel geld is en ik daar vele jarenvoor werken. De andere kant van de medaille is dat Lohman in 4 jaar instaat is geweest een bijna failliet UMC ziekenhuis ( nu omzet plm 700 miljoen) met een hartchirurgie drama te kantelen met een ander financieringsmodel weer in de top 3 UMC ziekenhuizen terug te brengen.

Anoniem

22 maart 2013

nederland wordt benepen: als je je kop boven het maaiveld steekt moet hij er af. Als je een topprestatie levert kijken we alleen wat het heeft gekost, niet naar wat het heeft opgeleverd. Steeds dezelfde riedel van aartsluie journalisten: hebben die wel eens gevraagd wat de bestuurskosten voor, tijdens en na Lohman waren : zowel bij OLVG als bij Radboud waren die lager dan voor of na hem: hij deed het gewoon of zelf of met 1 collega, was daardoor zelf wel duur maar de totale bestuurskosten liggen lager dan daarna wanneer het bestuur uit 3 of 4 gaat bestaan!

Anoniem

24 maart 2013

De heer Lohman heeft in het Radboud een topprestatie geleverd en daar hoort een topsalaris bij. Als dat vooraf zo is afgesproken, moet je nu niet achteraf zeuren. Als we zo door gaan in Nederland met die onzinnige Balkenendenorm, is er straks geen capabele zorgbestuurder meer te vinden. En moet je kijken wat dat kost. Iemands salaris moet worden afgezet tegen de waarde die hij of zij heeft. De Balkenendenorm is peanuts en daarvoor krijg je monkeys!

Top