ACTUEEL

Van Rijn praat Wmo-wethouders bij

Staatsecretaris Martin van Rijn van VWS nodigt alle wethouders Wmo op maandag 15 april uit voor een bijeenkomst over de decentralisering van de zorg. Tijdens deze bijeenkomst licht hij zijn visie op de hervormingen in de langdurige zorg toe.

Van Rijn stuurt binnenkort over het zelfde onderwerp ook een brief naar de Tweede Kamer. De hervormingen vragen volgens het kabinet om een omslag in denken en doen bij alle spelers die actief zijn in zorg en ondersteuning. De afgelopen periode heeft de staatssecretaris al gesprekken met wethouders, met ambtenaren en met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gevoerd.

Compensatieplicht

Ook met andere betrokkenen, zoals aanbieders, cliëntorganisaties en zorgverzekeraars is hij in gesprek over een zorgvuldige transitie en transformatie naar de Wmo. De bijeenkomst op 15 april biedt wethouders gelegenheid om met VWS en met collega-wethouders vragen, ideeën, mogelijkheden en risico's te bespreken over ondermeer de uitvoering van de Wmo, de compensatieplicht, de huishoudelijke hulp en de inzet van informele ondersteuning en de keuzen die u daarin straks lokaal of regionaal gaat maken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top