ACTUEEL

Achmea-kwestie kost Slotervaart patiënten

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis ziet zich gedwongen te bezuinigen. De in februari mislukte onderhandelingen met Achmea hebben ertoe geleid dat er een achterstand is bij de instroom van nieuwe patiënten. Dat meldt het Parool.

De directie heeft dit woensdag gezegd op een vergadering met de medische staf, ondernemingsraad en cliëntenraad, meldt de krant. Het ziekenhuis en Achmea kwamen eind maart alsnog tot een contract. In de tussentijd zijn veel potentiële patiënten weggebleven, schrijft het Parool. Het nieuw contract voorziet in enkele miljoenen euro minder vergoeding dan het voorgaande jaar.

Het niet verlengen van de tijdelijke contracten, ongeveer tweehonderd, is een van de mogelijke bezuinigingsmaatregelen volgens het Parool.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 april 2013

Treurig nieuws voor de SVZ medewerkersDe bestuurlijke Chaos eist direct zijn tol..Maar met het ontslag van Aysel Erbudak spaart met ruim € 300.000 uit. Kunnen misschien weer 20 extra handen aan het bed blijven...

Maud

3 april 2013

Wie met Google maps langzaam inzoomt op het Slotervaart ziekenhuis schrikt zich te pletter. Het ziekenhuis is gebouwd in de vorm van een hakenkruis!

Joodse overlevenden hebben nooit excuus gekregen van de Nederlandse overheid voor het schandalige optreden dat men bij terugkomst in Nederland werd geconfronteerd met naheffingen op niet betaalde belasting.

Het zijn niet de erven Schram en niet Erbudak die mogen beslissen over de toekomst van het Slotervaart. Het morele recht daartoe is aan de Joodse gemeenschap van Amsterdam.
Alleen zij mogen bepalen of men het 'hakenkruis' wil bewaren -als oorlogsmonument- of dat het definitief tegen de grond gaat met bijvoorbeeld 1 pui als restant in toekomstige architecturele bestemming zoals de Berlijnse muur thans de geschiedenis van het verdeelde Duitsland levend houdt.

Top