ACTUEEL

Schippers gaat meer samenwerken met Rusland

Nederland en Rusland gaan nauwer samenwerken op het gebied van volksgezondheid. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en haar Russische collega Veronika Skvortsova hebben maandag in Amsterdam een overeenkomst getekend.

Bestrijding infectieziekten

De bewindsvrouwen gaan de komende 5 jaar onder meer informatie uitwisselen en experts uit beide landen gaan nauwer samenwerken bij bijvoorbeeld de bestrijding van infectieziekten. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar resistente antibiotica die niet meer gebruikt kunnen worden en het bestrijden en voorkomen van ziekenhuisinfecties. Ook wordt ingezet op innovaties, terwijl er eveneens aandacht uitgaat naar gezondheidsproblemen van moeder en pasgeboren kind.

Life sciences & health

De afspraken, die tevens activiteiten van het bedrijfsleven kunnen ondersteunen, zijn gemaakt tijdens het bezoek van de Russische president Poetin aan Nederland. Volgens Schippers is deze samenwerking gunstig voor zowel de gezondheidszorg als de economie. “Life sciences & health is een sector waarin Nederland uitblinkt en waarin we verder kunnen groeien. Rusland biedt deze sector grote mogelijkheden.” (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

de Bok

9 april 2013

Ja Mw Schippers heeft nu ervaring met de PvdA.Een stapje verder naar links moet kunnen zal ze gedacht hebben. Natuurlijk moeten we handel drijven met een land wat zelfs door partijgenoot Rutte wordt bevraagd over de rechten van homo's.

De zoveelste klap in het gezicht van artsen die uit de kast zijn gekomen: een ex KGB agent. Soort zoekt soort Schippers?

Gaan de Russen nu ook aan de haal met militaire geheimen zoals destijds Kahn de Pakistaan die het moederland alle atoom kernenergie wist te verschaffen door puur Nederlandse naiviteit die letterlijk grenzeloos is geworden?

Natuurlijk heeft Rusland wel belangstelling voor 'resistente antibiotica'

En natuurlijk is de volgende stap het glashard ontkennen dat Livinenko is vermoord met Strontium...

Langleve de voortzetting van de koude oorlog waarin Putin dankbaar gebruik maakt van onze superieure kennis!

Het is toch maar weer een win win situatie.

Wat een bizarre ondoordachte aktie van die amateurs van de VVD. Bizar.

Top