ACTUEEL

Inspectie sluit onveilige Citykliniek Den Haag

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de directeur van de Haagse Citykliniek vrijdag 26 juni een bevel tot sluiten gegeven. Volgens de IGZ levert de chirurg onverantwoorde zorg.

Wondinfecties en onvoldoende nazorg

Een team van de IGZ heeft vrijdag een inspectiebezoek aan de kliniek gebracht. Aanleiding voor dit bezoek zijn verschillende meldingen over ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstprotheses en onvoldoende nazorg. In een persbericht meldt de IGZ: "Het onderzoeksteam heeft geconstateerd dat de voorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg ontbreken en dat er sprake is van risico's voor de patiëntveiligheid. De IGZ komt in de loop van volgende week met nadere informatie."

Foutieve plaatsing borstvergrotingen

Bij de IGZ zijn ook meldingen binnengekomen van foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg. Een speciaal team van de inspectie heeft donderdag onderzoek uitgevoerd binnen de kliniek. Daaruit is gebleken dat patiënten van CityKliniek gevaar liepen en dat zij geen verantwoorde zorg kregen. Verder wil de inspectie vrijdag haar besluit niet toelichten.
De IGZ heeft met de chirurg afgesproken dat hij tot nader order niet meer opereert. De inspectie controleert dit. Verder beraadt de IGZ zich nog over nadere tegen de chirurg te nemen stappen. De IGZ komt in de loop van de week met meer informatie.

Gynaecoloog doet plastische chirurgie

SP-Kamerlid Henk van Gerven vroeg minister Ab Klink (Volksgezondheid) afgelopen week al om sluiting van de kliniek. De meldingen aan de inspectie waren hem ook ter ore gekomen. Van Gerven plaatst vraagtekens bij de lage prijzen van de kliniek om klanten te lokken en het gebruik van merkloze protheses, waardoor de herkomst van het materiaal niet te achterhalen is.
Ook wil hij niet dat de gynaecoloog die in de kliniek werkte plastische chirurgie doet. De SP'er zou graag zien dat de wet op dit punt wordt aangescherpt. De SP pleit al langer voor een vergunningplicht voor privéklinieken. De CityKliniek was tot nu toe onbereikbaar voor commentaar. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

6 juli 2009

Meldpunt Slachtoffers City Kliniek

Ons netwerk is zich aan het voorbereiden op een massaclaim tegen de City Kliniek uit Den Haag en de omstreden oud chirurg Rock Goerdin. Tot dusver hebben zich ongeveer 60 slachtoffers gemeld die als gevolg van een borstcorrectie ernstige verminkingen hebben opgelopen en/of daar nog steeds klachten van ondervinden. Klik op de onderstaande link als u ook slachtoffer bent. Samen staan we nog sterker! U wordt binnen 24 uur geheel vrijblijvend teruggebeld door een letselschadespecialist van ons netwerk bij u in de buurt.

Kijk op: http://www.operatiefouten.nl/index.php?go=melden

Top