ACTUEEL

Espria boekt positief resultaat van 27 miljoen

Zorgconcern Espria heeft over 2012 een positief resultaat behaald van ruim 27 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg het resultaat van Espria nog 16 miljoen euro positief. Dit blijkt uit de jaarrekening van de organisatie.

In de begroting van Espria voor 2012 was aanvankelijk een positief resultaat opgenomen van 10,8 miljoen euro. Dat het resultaat ruim 16 miljoen hoger uitvalt is vooral te danken aan de goede tariefafspraken die een aantal onderdelen van het concern hebben gemaakt. Ook hebben de medewerkers een hogere productiviteit gerealiseerd.

Buffer

Het resultaten van de afgelopen jaren worden gebruikt als buffer voor de bezuinigingen die Espria naar eigen zeggen zal moeten doorvoeren naar aanleiding van het kabinetsbeleid. "Een eerste impactanalyse(…) maakt duidelijk dat we ons financiële beleid de komende jaren moeten herzien. Forse en ingrijpende maatregelen zijn onontkoombaar en het is zeer reëel dat de omzet van bedrijfsonderdelen in de komende jaren 20 tot 25 procent zal dalen.” Espria verwacht een “forse afbouw van zowel direct als indirect personeel, vooral in de thuiszorg.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top