ACTUEEL

Bestuurder en toezichthouder voor GGZ inGeest

Elsbeth de Ruijter gaat per 1 september 2013 aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur GGZ inGeest. Jan Fidder, voorzitter raad van bestuur Gelre Ziekenhuizen, is per 1 juni benoemd tot voorzitter van de nieuwe raad van toezicht.

De Ruijter is sinds oktober 2010 directeur zorg bij Brijder Verslavingszorg. Dit is een zelfstandig zorgbedrijf binnen de Parnassia Groep. Daarvoor was zij van 1999 tot oktober 2010 was zij werkzaam binnen (rechtsvoorgangers van) GGZ inGeest, achtereenvolgens als psychiater, hoofd behandelzaken en directeur Behandelzaken.

Toezichthouder

Fidder was al enkele maanden actief betrokken bij de werving van een nieuwe voorzitter raad van bestuur GGZ inGeest en de vorming van de nieuwe raad van toezicht. Als gevolg van het niet doorzetten van de juridische fusie met VUmc heeft GGZ inGeest per 1 juni 2013 weer een zelfstandige raad van toezicht.In de komende periode krijgt de werving en selectie van de overige leden van de nieuwe raad van toezicht verder gestalte.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mirjam Hagen

10 juni 2013

In Geest heeft met Elsbeth de Ruijter gekozen voor een competente, inhoudelijk gedreven bestuurder. Gefeliciteerd en veel succes gewenst!

Top