ACTUEEL

Het Roessingh stoot productiebedrijf af

Revalidatiecentrum Het Roessingh wil dochteronderneming Roessingh Revalidatie Techniek (RRT), verkopen aan orthopedisch producent ProReva in Apeldoorn. Het is de bedoeling om de organisaties per 1 augustus 2013 samen te voegen.

Volgens Het Roessingh wordt de verkoop ingegeven door de noodzaak tot schaalvergroting. Omzetten en marges in de revalidatietechniek staan onder druk vanwege veranderingen in het nieuwe zorgstelsel. Dit vraagt om specialisatie en innovatie van producten en bedrijfsprocessen. Deze zijn beter te realiseren in een grotere organisatie, aldus Het Roessingh.

Grootte

De nieuwe organisatie behoort met een omzet van 16 miljoen euro tot de grootste producenten in de branche en biedt werkgelegenheid aan circa 180 medewerkers. Het werkgebied is het oosten en midden van Nederland.  De belangrijkste productgroepen zijn prothesen, orthesen en orthopedische schoenen. Door de samenvoeging verwachten beide organisaties dat ook in de toekomst hoge kwaliteit van dienstverlening kan worden gecombineerd met een gezonde bedrijfsvoering.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top