ACTUEEL

Bart Bemelmans wordt topman Canisius-Wilhelmina

Bart Bemelmans wordt topman Canisius-Wilhelmina

Bart Bemelmans vertrekt als directeur zorg binnen het Sint Jans Gasthuis SJG in Weert. Hij wordt per 1 november voorzitter raad van bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Tot zijn aantreden neemt Guido van de Logt, lid raad van bestuur, alle bestuurstaken op zich.

Bemelmans was de afgelopen drie jaar lid raad van bestuur van het St. Jans Gasthuis in Weert. De raad van toezicht van SJG Weert is inmiddels op zoek naar een opvolger van hem.

Loopbaan Bemelmans

De benoeming betekent voor Bemelmans een terugkeer naar de stad waar hij in het verleden al verscheidene jaren heeft gewerkt. Hij werkte in 1993 tot 1995 tijdens zijn specialisatie tot uroloog in het CWZ. Bemelmans was van 1998 tot 2004 naast uroloog ook medisch manager van het OK-bedrijf van het UMC St. Radboud in Nijmegen. In diezelfde periode was hij ook als consulent-uroloog bij de St. Maartenskliniek betrokken.

Bemelmans was verder onder meer vice-voorzitter divisie snijdende specialismen bij het VUmc in Amsterdam, hoogleraar algemene urologie aan de VU en lid raad van bestuurde van de MCA-Gemini Groep. Vaste onderdelen van zijn portefeuille waren het zorgbeleid, kwaliteit en veiligheid, ICT/elektronisch patiëntendossier en de samenwerking met andere partijen in het zorgveld.

De raad van toezicht van het CWZ noemt Bemelmans een "breed georiënteerde, naar verbinding strevende en bovendien zeer ervaren nieuwe bestuursvoorzitter”. 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Berk

19 juli 2013

Een topman die nooit iets gepresteerd heeft dan, de kwaliteit is bedroevend laag in onze onveilige ziekenhuizen en het elektronisch patiëntendossier is nog in DOS.

alie steward

24 juli 2014

er zijn mensen die een eigen beperkte grens overstijgen.Dat geeft slachtoffers omdat ze hun eigen beperking niet zien! erger kan eigenlijk niet

alie steward

27 juli 2014

hoe worden deze functionarissen beoordeeld voor aanstelling? Worden antecedenten goed bezien? Is het sowieso mogelijk om juist voor deze,altijd kortdurende banen, de juiste man/ vrouw te vinden? Na de tornado weer weg om elders een nieuwe te creeeren en elke raad van toezicht trapt er weer in? Geen idee hoe het allemaal werkt, maar wel veel risico denk ik!
Zorgwekkend!

Top