ACTUEEL

Bestuurder vertrekt bij Maartenskliniek

Bestuurder vertrekt bij Maartenskliniek

Berthe de Jong beëindigt op 1 januari haar functie als lid van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek. Haar vertrek heeft te maken met de voorgenomen wijziging in de topstructuur. Dat laat het orthopedisch ziekenhuis in Nijmegen weten.

Als onderdeel van de nieuwe topstructuur eist van Sint Maartenskliniek voortaan dat tenminste één van de bestuurders een medische achtergrond heeft. Met haar verleden in het onderwijs en zorgmanagement ontbeert De Jong een dergelijke achtergrond. Na overleg met de raad van toezicht is daarom gezamenlijk besloten dat zij haar functie vanaf 1 januari 2014 neerlegt. De Jong heeft zeven jaar voor de Sint Maartenskliniek gewerkt.

Traditie

Met het vertrek van De Jong krijgt de Sint Maartenskliniek binnen afzienbare tijd een compleet nieuwe raad van bestuur. Deze wordt geleid door ad interim-voorzitter Jos Blox, die naar verwachting tot eind dit jaar aanblijft. Ook Blox heeft geen medisch-inhoudelijke achtergrond. Met de keuze voor tenminste één bestuurder met een medisch profiel breekt de Sint Maartenskliniek met een lange traditie van niet-medische bestuurders. Sinds 1982 is de kliniek altijd geleid door bestuurders zonder medische achtergrond.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top