ACTUEEL

Omring Thuisservice schrapt banen en snijdt in loon

Omring Thuisservice gaat ingrijpend reorganiseren. Daarbij wordt de helft van het kantoorpersoneel geschrapt. Verder worden de contracten van zo’n 200 tijdelijke medewerkers niet meer verlengd. Ook bezuinigt de organisatie op huisvesting.

Adviesaanvraag

Het is de bedoeling dat de reorganisatie per 1 januari 2014 ingaat. De raad van bestuur legt de adviesaanvraag voor aan de ondernemingsraad en de vakbond, meldt de perswoordvoerster aan Skipr. De tijdelijke contracten die aflopen worden nu al niet meer verlengd.

Minder loon

Het personeel dat hulp in het huishouden levert en zijn baan behoudt, maar gaat er zo’n twintig procent in loon op achteruit. Het Noordhollands Dagblad meldt dat zij daarmee 8 euro per uur overhouden. De woordvoerster van Omring Thuisservice wil het bedrag desgevraagd niet bevestigen aan Skipr. Zij nuanceert het: “Gemeenten indiceren in toenemende mate eenvoudige huishoudelijke hulp tegen een lagere tariefklasse”. Omring Thuisservice ziet zich hierdoor gedwongen het uurloon van “medewerkers die meer complexe huishoudelijke hulp bieden in een hogere tariefklasse” naar beneden bij te stellen. Echter, "wanneer deze medewerkers echter ingezet worden voor een hogere tariefklasse, ontvangen zij een toeslag".

Werkbehoud

Door de maatregelen “blijft voor de korte termijn zoveel mogelijk werk behouden voor het vaste personeel”, stelt Omring Thuisservice in een persverklaring. Wat het voor de lange termijn betekent is niet duidelijk. De organisatie laat weten als uitgangspunt te hanteren "dat OTS in de toekomst professionele hulp bij het huishouden kan blijven bieden aan zoveel mogelijk cliënten en daarmee zoveel mogelijk banen behouden blijven".

Bij Omring Thuisservice werken zo'n 1600 mensen. De organisatie is actief in West-Friesland, de Noordkop, Texel, Zaanstreek, Waterland en Noord-Kennemerland.

Massaontslagen in thuiszorg

Brancheorganisatie ActiZ sprak deze zomer haar vrees voor massaontslagen in de thuiszorg al uit. Zorgorganisaties verwachten dat ruim 80.000 mensen hun baan zullen verliezen, stelde ActiZ naar aanleiding van een impactanalyse. Veel gemeenten worstelen volgens ActiZ met de rijksbezuinigingen op de thuiszorg en kunnen niet aangeven wat hun inkoopbeleid wordt voor de komende periode. Onzekerheid hierover leidt ertoe dat zorgorganisaties besluiten om personeel te ontslaan en verzorgingshuizen te sluiten, aldus ActiZ.

De ontslagaanvraag voor zo’n 1100 thuishulpen bij Sensire leidde tot landelijke ophef. Stichting De Opbouw maakte begin juli bekend dat er de komende jaren 800 tot 1200 medewerkers moeten vertrekken. En de Amsterdamse zorginstelling Amstelring zou 1.100 medewerkers willen ontslaan in de komende drie jaren.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Struik

9 september 2013

Een belangrijke reden waarom veel thuiszorgorganisaties het moeilijk hebben is de wijze waarop zij zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld tot "urenfabrieken" waar de zorg voor de cliënt al lang niet meer centraal staat. Met bestuurders die denken in productie, gebouwen, regio's en ego's i.p.v. mensen en huisadressen. Die denk- en werkwijze heeft ervoor gezorgd dat het aandeel van de overhead in de kosten niet meer in verhouding staat tot de opbrengsten. Wie zoiets in een commercieel bedrijf doet, gaat failliet. Dan helpt het niet dat je roept dat de opdrachtgever of klant te weinig voor je product wil of kan betalen. Dat heet marktwerking!

Anoniem

13 januari 2014

In de komwnde 3 jaar? Binnen enkele maanden zul je bedoelen

Top