ACTUEEL

Zorgwethouders bezorgd om Tergooiziekenhuizen

Zorgwethouders in de Gooi en Vechtstreek manen de gemeenteraad in Hilversum om vaart te maken met de besluitvorming rond Tergooiziekenhuizen. In een brief uiten ze de vrees dat trage besluitvorming het voortbestaan van het ziekenhuis in gevaar brengt. Dit meldt de lokale radiozender 6FM.

Langlopend conflict

Tussen de gemeente Hilversum en Tergooiziekenhuizen speelt een langlopend conflict over de herstructurering van het ziekenhuis. De raad van bestuur wil de spoedeisende hulp concentreren op de locatie Blaricum. Hiertegen bestaat binnen de Hilversumse politiek veel bezwaar. De gemeenteraad heeft nu besloten een verkennend onderzoek te doen naar de toekomst van de ziekenhuizen.

Vertraging

De wethouders van de andere gemeenten in de regio zijn bang voor vertraging waardoor de noodzakelijke investeringen niet of te laat zullen worden gedaan. Daardoor wordt het voortbestaan van een volwaardig algemeen ziekenhuis volgens de wethouders bedreigd. Ook wijzen zij er op dat de plannen voor de renovatie van Revalidatiecentrum De Trappenberg en Astmacentrum Heideheuvel vertraging oplopen. De wethouders doen een dringend beroep op Hilversum het onderzoek snel uit te voeren door gebruik te maken van de gegevens die al eens door het ziekenhuis zelf zijn verzameld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top