ACTUEEL

Gemeenten stoppen zorgoverleg met kabinet

De gemeenten praten voorlopig niet meer met het kabinet over het zorgbeleid. Het Rijk gaat de verantwoordelijkheid daarvoor in 2015 afstoten en overdragen aan de gemeenten.

Vorige week kwamen er echter berichten dat niet de gemeenten maar de zorgverzekeraars verantwoordelijk zouden worden voor verpleging en verzorging. Daar moet duidelijkheid over komen en tot die tijd is het "niet zinvol om verder te praten", verklaarde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten woensdag.

Beste manier

Staatssecretaris Martin van Rijn zegt dat hij nog uitzoekt wat de beste manier is om te zorgen voor thuisverpleging. "In de brief over het zorgakkoord heb ik aan de Kamer geschreven dat ik zou uitzoeken hoe de functie thuisverpleging vorm te geven. Dat ben ik nu aan het doen", laat hij in een reactie weten. "En ik blijft in gesprek met alle partijen hoe we de zorg voor mensen die thuis wonen het beste kunnen organiseren. Het gaat er niet om wie wat betaalt, maar om goede zorg. Ik snap dat de VNG snel duidelijkheid wil. Dat wil ik ook. Daarom stuur ik binnenkort een brief naar de Kamer." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 september 2013

Een dappere uitspraak van Van Rijn dat GOEDE ZORG het uitgangspunt is! Dan rijst de vraag is goede zorg gediend bij willekeurig beleid afhankelijk van de gemeente (wmo)? is goede zorg gediend bij een medische invalshoek (zvw)?
Twee vechten om de zorg, de derde (awbz) loopt er mee heen!
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Fijn dat goede zorg weer het uitgangspunt is!

Top