ACTUEEL

SGL-bestuurder krijgt zeggenschap over SZO

Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) in Sittard heeft de touwtjes in handen gekregen van Speciaal Vervoer Limburg (SVL), een manege en zorgboerderij in Nuth. Dat is de voorlopige stand van zaken na tussenkomst van de rechter in een slepende machtsstrijd. Dat meldt dagblad De Limburger.

SGL en Poels verwijten de medebestuurders van SZO onbehoorlijk bestuur. De rechter heeft hen, vooruitlopend op de uitspraak op 9 oktober, per direct geschorst. Poels is nu het enige bestuurslid van SZO. Voor het eerst heeft de SGL-topman ongestoord zeggenschap over deze stichting en haar bezittingen, meldt dagblad De Limburger.

Perikelen SGL en SZO

SVL, de manege en zorgboerderij in Nuth worden aangestuurd vanuit de Stichting Zorg en Ondersteuning (SZO). Een aantal bestuursleden van deze stichting steunen nog steeds voormalig SGL-topman Guus de J. Hij vertrok wegens vermeende malversaties. Tegelijkertijd keren zij zich tegen de huidige topman Leon Poels. Poels maakt ook deel uit van het bestuur van SZO. De medebestuurders hebben hem afgelopen zomer tevergeefs proberen te ontslaan. De rechter heeft dit uiteindelijk verboden.

Conflicten

Afgelopen zomer hadden de overige bestuurders Poels uit de organisatie gezet nadat onderhandelingen waren stukgelopen. De rechter maakte dit later weer ongedaan. Tara-manda BV en SVL dreigden destijds met een nieuwe faillissementsaanvraag van SGL, omdat SGL rekeningen bij hen had openstaan. Na het stuklopen van de onderhandelingen werd Poels uit het bestuur van SZO gezet. Hij zou zich volgens de andere SLV-bestuurders schuldig hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur. SGL erkent het ontslag van Poels bij SZO niet en stapt naar de rechter. Deze bepaalde op 23 augustus dat SZO Poels niet als bestuurslid mag ontslaan. Bovendien mochten de zorgboerderij, manege en een pand in Schinnen niet worden verkocht zonder Poels nadrukkelijke toestemming.

Poels vermoedt dat zijn mede-bestuursleden bij SZO van hem af wilden om over de bezittingen van die stichting te kunnen beschikken. Dat schrijft dagblad De Limburger. Hij vreest volgens de krant dat Guus de J. nog steeds grote invloed heeft bij SZO, SVL en Tara-manda. Poels wil volgens de krant voorkomen dat  investeringen die SGL met zorggeld in SVL/Tara-manda heeft gedaan, in particuliere handen komen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

19 september 2013

Gefeliciteerd Leon met deze mijlpaal en goed werk verricht!
Na jaren juridisch getouwtrek eindelijk een doorbraak waardoor De J. en zijn marionetten feitelijk geen enkele invloed of wat dan ook hebben.
Er kan weer worden gebouwd aan SGL zonder steeds achterom te hoeven kijken.

Volkomen terecht dat SGL de zeggenschap krijgt over SZO en Tara-manda. Beide organisaties zijn immers met SGL-gelden gefinancierd. En degene die betaalt die bepaalt!

Gezien de verbeten strijd van de drie marionetten gaat het allang niet meer om het belang van een goede clëntenzorg. Blijkbaar spelen andere motieven een rol.
In elk geval heeft dit niets te maken met het waarborgen en tot stand brengen van een goede cliëntenzorg.

Degenen die destijds, willens en wetens, de overstap hebben gemaakt van SGL naar SZO en Tara-manda niet binnen SGL andere functie aanbieden. Anders blijven er lijntjes lopen naar De J.

Anoniem

19 september 2013

wanneer komt de verhuiswagen naar Thull?.... :-)

Anoniem

20 september 2013

Schandalig wat dit alles gekost heeft. Ego's die over en weer procederen van ons belastinggeld!
En dan die Guus De Jong die nog steeds rondloopt. Hij is wel de oveman die deze ellende veroorzaakt heeft.
Blijkbaar kun je dus in dat land erop los sjoemelen en geen hond die iets erasn doet.
Bovendien slechte zaak dat er nog steeds steafrechtelijk onderzoek loopt en er door OM en FIOD geen actie word ondernomen. Feiten moeten inmiddels toch duidelijk zijn?!
Het is verdomme ons belastinggeld dat door deze man aan onzinnigheden en eigen belang is verkwanselt. oude Raad v Toezicht ook hoofdelijk aansprakelijk stellen!

Anoniem

26 september 2013

Merkwaardig dat SGL de schijnbaar zeer belangrijke door haar geïnvesteerde gelden laat verdampen bij het faillisement van SVL. Zet er dan eigen mensen neer en neem het in SGL op.

Top